Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Sebeș, REȚINUT de poliție, după ce a condus de trei ori fără permis


Publicat

Un bărbat din Sebeș a fost reținut de Poliție după ce a fost prins fără permis la volanul unui autoturism, pentru a treia oară.

Potrivit IPJ Alba, vineri, polițiștii din Sebeș, în timp ce acționau pe strada Aleea Parc, din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 34 de ani, din Sebeș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și mai este cercetat în alte două dosare penale, pentru același gen de faptă.

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, iar polițiștii l-au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Poliția Penitenciară se alătură manifestărilor de protest organizate de Sindicatul Europol

Publicat

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare (SNPP) anunță, luni, declanșarea acțiunilor de protest în solidar cu Sindicatul Europol.

SNPP este organizație sindicală majoritară din Poliția Penitenciară și anunță, luni, că se alătură acțiunilor de protest.

Atât SNPP, cât și EUROPOL sunt afiliate la Federația PUBLISIND (Blocul Național Sindical) care a protestat în ianuarie-februarie 2021 împotriva suspendării aplicării Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Polițiștii cer aplicarea de la 1 ianuarie 2022 a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și indexarea pensiilor militare.

În cadrul calendarului de proteste, în 13, 14 și 15 decembrie vor fi mitinguri la prefecturi. În 16 decembrie SNPP va merge la miting la MAI, în solidar cu Sindicatul Europol, iar în 17 decembrie 2021 vor mitinguri succesive la PSD, PNL și UDMR, cu deplasarea participanților.

Începând din luna ianuarie 2022 sunt anunțate mitinguri succesive la Ministerul Justiției și în Poliția Penitenciară, pentru acordarea titlului de specialist de clasă similar celorlalte categorii de salariați din aceeași familie ocupațională (în cazul nesoluționării revendicărilor principale).

„SNPP declară ferm că prima opțiune este întotdeauna dialogul, prin urmare ne arătăm deschiși discuțiilor pentru clarificarea perspectivelor în planul salarizării”, anunță sindicaliștii.

sursă: Mediafax

sursa foto: SNPP (Facebook)

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Marți: Ziarul vestea din 15 octombrie 1922, exponatul lunii decembrie la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Publicat

La Sala Unirii din Alba Iulia va avea loc marți, 7 decembrie, de la ora 11:00, vernisajul exonatului lunii decembrie –  Ziarul Vestea din 15 octombrie 1922.

Potrivit reprezentanților Muzeului Național al Unirii, la fel ca toate ziarele epocii, și periodicul albaiulian Vestea a marcat evenimentul Încoronării printr-un număr special, ale cărui articole și materiale reflectă atmosfera generală de sărbătoare.

Pe pagina a treia a numărului din 15 octombrie 1922, ziarul Vestea publică și 3 poezii: una închinată regelui, alta dedicată reginei, completate de versurile Cântecului Încoronării.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Direcția Județeană de Cultură Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Vernisajul va fi transmis online pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Consiliul Concurenţei: Investigație pe piața medicamentelor anticoagulante orale. Posibil abuz de poziție al unei companii

Publicat

Consiliul Concurenţei a anunțat luni că declanşat o investigaţie ce vizează un posibil abuz de poziție dominantă pe piața românească a medicamentelor anticoagulante orale directe și a celor destinate tratamentului bronhopneumopatiei cronice obstructive. Este vizată compania Boehringer Ingelheim RCV GmbH&Co. KG, Viena.

Autoritatea de concurenţă deţine indicii că Boehringer Ingelheim RCV GmbH&Co. a implementat unele strategii de marketing ce vizau ca, prin interacțiuni cu profesioniștii din domeniul sănătății, să influențeze prescrierea în favoarea medicamentului său, Pradaxa, din aria anticoagulantelor orale directe. În acest fel, s-a limitat dezvoltarea pieței și accesul pacienților la alte medicamente din această gamă, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței.

De asemenea, Consiliul Concurenței deține indicii că Boehringer Ingelheim RCV GmbH&Co. a împiedicat intrarea pe piață a medicamentului generic al Spiriva, implementând o strategie de transfer a pacienților către Spiolto Respimat, produs inovativ având aceleși indicații terapeutice, mai arată sursa citată.

Atât Spiriva, cât și Spiolto Respimat sunt medicamente destinate tratamentului bronhopneumopatiei cronice obstructive, afecțiune din aria sistemului respirator.

Medicamentul inovativ este un medicament nou, care este protejat de brevet când este lansat pe piaţă. Medicamentul generic conţine aceeaşi substanţă activă, în aceeaşi cantitate ca şi medicamentul inovativ, dar nu mai este protejat de brevet.

Inspecție inopinată la sediul sucursalei din România

În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie inopinată la sediul sucursalei companiei investigate din România.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţia inopinată a fost autorizată de Curtea de Apel Bucureşti, fiind justificată de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.

Compania riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, compania implicată riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, compania care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, poate obţine imunitate la amendă sau o reducere substanţială a amenzii, potrivit Consiliului Concurenței.

Autoritatea de concurență a atras atenția de mai multe ori (în urma derulării unor analize pe piața farmaceutică) asupra faptului că gradul de penetrare al medicamentelor generice (mai ieftine) este redus față de celelalte state ale Uniunii Europene, deși acestea sunt cu cel puţin 35% mai ieftine decât variantele lor inovative, mai precizează sursa citată.

Amenzi aplicate companiilor farmaceutice

Consiliul Concurenței a aplicat mai multe amenzi companiilor din sectorul farmaceutic. Astfel, compania GlaxoSmithKline (GSK) SRL a fost amendată cu 11,9 milioane lei pentru nerespectarea unora dintre angajamentele pe care și le-a asumat în cadrul investigației privind un posibil abuz de poziţie dominantă.

Practic, GSK era obligată sa furnizeze medicamentele Avodart și Seretide pe piața din România timp de doi ani, în cantități care să acopere cererea pacienților, determinată pe baza datelor furnizate de surse independente, dar prin acțiunile sale, compania a determinat scoaterea acestor produse din lista de medicamente compensate a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

De asemenea, compania Roche România SRL a fost sancționată cu amenzi în valoare totală de 59.967.944 lei (12.857.897 euro) pentru abuz de poziţie dominantă pe piața unor produse oncologice din România.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

De astăzi: Uniqa Asigurări a sistat activitatea de distribuţie a poliţelor RCA. Ce se întâmplă cu cele în vigoare

Publicat

Uniqa Asigurări a sistat de luni activitatea de distribuţie a poliţelor RCA, însă va respecta în continuare obligaţiile asumate pe acest segment al asigurărilor, a comunicat compania.

Aceasta va oferi servisare, în acord cu condiţiile contractuale, pentru toate poliţele de răspundere civilă auto în vigoare.

Potrivit unui comunicat, Uniqa Asigurări are cea mai mică durată medie de plată a dosarelor de daună RCA dintre companiile care oferă astfel de asigurări, de 2,8 zile/dosar.

„Uniqa Asigurări SA a primit din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară aprobarea deciziei de retragere, la cerere, a autorizaţiei pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto (RCA).

Începând cu data de 6.12.2021, compania sistează activitatea de distribuţie a poliţelor RCA. (…) Uniqa Asigurări respectă, în continuare, obligaţiile asumate pe segmentul asigurărilor RCA, oferind un nivel de servisare la cele mai înalte standarde, în acord cu condiţiile contractuale, pentru toate poliţele de răspundere civilă auto în vigoare în portofoliul companiei.

Potrivit celei mai recente analize privind dosarele de daună avizate pentru RCA, publicată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, Uniqa este compania cu cea mai mică durată medie de plată a dosarelor de daună pe piaţa RCA din România, de doar 2,8 zile/dosar”, se menţionează în document.

Rată de lichiditate de 1,98. Compania susține că are capacitate de onorare a angajamentelor asumate

Conform datelor raportate la finalul lunii septembrie, Uniqa Asigurări are o rată de solvabilitate de 183%, pe care are capacitatea de a o susţine suplimentar din fonduri proprii neutilizate, aceasta fiind poziţionată peste rata medie de solvabilitate la nivelul pieţei de asigurări, de 154%, potrivit celor mai recente date disponibile, aferente primului semestru al anului 2021 şi în condiţiile în care cerinţa de reglementare la nivelul pieţei pentru acest indicator este 100%.

Totodată, rata de lichiditate a companiei este de 1,98, fiind situată la un nivel aproape dublu faţă de cerinţele impuse la nivelul pieţei, iar aceşti indicatori confirmă stabilitatea Uniqa Asigurări şi capacitatea acesteia de a-şi onora angajamentele asumate faţă de cei peste 300.000 de clienţi din România, care au ales-o drept partener de încredere în ceea ce priveşte soluţiile de protecţie prin asigurare, se spune în comunicat.

Cotă de piață de 0,5% pe segmentul RCA

Uniqa Asigurări a ajuns, în prezent, să deţină o cotă de piaţă de doar 0,5% pe segmentul asigurărilor RCA, ceea ce, din perspectiva volumului activităţii de vânzare a companiei, înseamnă în medie 50 de poliţe RCA vândute zilnic.

Directorul general al companiei şi preşedintele Directoratului Uniqa Asigurări, Paul Cazacu, a declarat că în prezent ponderea asigurărilor non-auto în portofoliul companiei a crescut la 50%.

„Avem o direcţie strategică constantă în ultimii şase ani, concentrându-ne pe dezvoltarea segmentelor de asigurări non-auto. Am crescut ponderea acestor segmente în portofoliul Uniqa Asigurări de la 20%, în 2015, la aproximativ 50%, în prezent. Uniqa continuă să îşi dezvolte activitatea în mod durabil, având o bază financiară solidă, standarde ferme pentru un business responsabil şi obiective clare în ceea ce priveşte calitatea experienţei oferită clienţilor şi partenerilor”, a spus Cazacu.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat, pe 24 noiembrie, retragerea, la cerere, a autorizaţiei pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie acordată societăţii Uniqa Asigurări SA.

sursă: Agerpres

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate