Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Ucraina, condamnat la Judecătoria Alba Iulia pentru contrabandă cu țigări. Ce prejudiciu a cauzat statului român

Publicat

politie

Un bărbat din Ucraina a fost condamnat de către magistrații Judecătoriei Alba Iulia pentru contrabandă cu țigări.

Deși faptele pentru care a ajuns în fața instanței s-au petrecut în anul 2016, o condamnare a venit abia în data de 1 septembrie 2023, la șapte ani distanță. 

Este vorba despre un bărbat ucrainean care locuiește în județul Maramureș, dar care a fost prins pe raza județului Alba cu țigările de contrabandă. 

A fost prins cu câteva mii de pachete de țigări, în valoare de peste 40.000 de lei.

În data de 1 septembrie 2023, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o primă decizie în cazul de contrabandă cu țigări.

De asemenea motivarea instanței a devenit publică.

Potrivit motivării instanței, cetățeanul din Ucraina a fost judecat și condamnat pentru trei capte de acuzare.

Potrivit maigstraților bărbatul a deținut, comercializat și transportat țigarete cunoscând că acestea provin din contrabandă, respectiv a vândut la data de 06.07.2016, cantitatea de 500 de pachete de țigări de contrabandă unei persoane, a transportat în 08.07.2016, cantitatea de 2.970 de pachete de țigarete de contrabandă și a depozitat în 08.07.2016  cantitatea de 764 pachete de țigarete cu timbru fiscal de Ucraina, provenite din contrabandă, cauzând astfel un prejudiciu bugetului statului în valoare de 40.075 lei, se arată în documentul citat.

Pentru fapta sa, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, cu suspendare.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax