Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat după gratii şi altul în arest la domiciliu, în urma percheziţiilor din Alba la traficanţi de droguri

Publicat

Doar unul dintre cei trei bărbaţi, bănuiţi de trafic de droguri şi reţinuţi miercuri în urma percheziţiilor derulate în Alba Iulia şi Stremţ, a fost arestat preventiv, prin decizie a Tribunalului Alba. Altul a intrat în arest la domiciliu şi al treilea va fi cercetat în continuare sub control judiciar.

Citeşte şi VIDEO: PERCHEZIȚII în Alba la persoane bănuite de trafic de produse cu efecte psihoactive. Trei bărbați, reținuți

Reamintim că în 30 mai, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, al polițiștilor din IPJ Alba și al jandarmilor, au efectuat 4 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane din Alba Iulia şi Stremţ, judeţul Alba, bănuite de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

Din cercetări a rezultat că 3 bărbaţi, de 65, 27 şi 22 de ani şi o tânără de 20 de ani, ar fi procurat, deţinut şi vândut, fără drept, substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate 83 de pliculeţe cu substanţă vegetală uscată, dispozitive pentru mărunţit substanţă vegetală, cântare electronice de mare precizie, suma de 5.300 de lei precum şi telefoane mobile şi laptopuri ce se pare că au fost folosite în activitatea infracțională.

Poliţiştii au pus în executare 4 mandate de aducere şi au audiat, în calitate de martori, 25 de persoane ce ar fi cumpărat astfel de substanţe interzise, de la persoanele vizate de anchetă.

Procurorii au reţinut trei bărbaţi, iar aceştia au fost prezentaţi joi Tribunalului Alba, pentru dispunerea măsurilor legale.

Decizia instanţei:

“(…) dispune arestarea preventivă a inculpatului Mara Daniel Florin … pe o durată de 30 zile, începând cu data de 31.05.2018 şi până la data de 29.06.2018, inclusiv.

(…) respinge propunerea procurorului din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă a inculpatului Gherghely Petru Claudiu …şi …  (…) dispune arestarea la domiciliu a inculpatului Gherghely Petru Claudiu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 31.05.2018 şi până la data de 29.06.2018 inclusiv.

(…) respinge propunerea procurorului din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă a inculpatului Dura Ghiţă Simion. (…) ia faţă de inculpatul Dura Ghiţă Simion, măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 31.05.2018 şi până în data de 29.07.2018, inclusiv.

(…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 31 mai 2018, la ora 13:00”.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax