Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat mușcat de viperă în apropiere de Lacul Oașa. Intervenție cu elicopterul SMURD și cu o ambulanță de la Petroșani

Publicat

smurd

UPDATE:

În urmă cu doar câteva minute, elicopterul SMURD a aterizat la persoana rănită. Administratorul cabanei Frumoasa a fost instruit de reprezentanții ISU Alba să se deplaseze și să rămână în zonă pentru a semnaliza elicopterului, cu ajutorul unei oglinzi, poziția la care trebuie să ajungă. ”Persoana mușcată este cam la un kilometru de mine. Aștept elicopterul SMURD, dar nu știu în ce stare este bărbatul. Nu știu să vă zic. Atât am văzut, că mașina e de Hunedoara, nu știu ce făceau, probabil că erau la cules de ciuperci”, a spus Ioan Burnete, pentru Alba24. Incidentul s-a petrecut în apropierea cabanei Romsilva de pe Valea Frumoasei, relativ departe de drumul național 67 C, Transalpina, care traversează muntele spre Obârșia Lotrului. 

Știrea inițială:

Un bărbat a fost mușcat de un șarpe, cel mai probabil o viperă, în apropierea Cabanei Frumoasa, nu departe de coada Lacului Oașa, la limita județului Alba cu județul Sibiu. Se pare că bărbatul se află în stare de șoc, nemaifiind în stare să comunice. Incidentul s-a petrecut astăzi, în jurul prânzului.  Accesul spre Valea Frumoasei este destul de greu, din cauza drumului de pământ. În plus, cazul necesită intervenția de urgență a medicilor.

Potrivit Inspectoratului Pentru Situații de Urgență Alba, a fost chemat elicopterul SMURD de la Târgu Mureș care a ajuns acolo în urmă cu câteva minute.

De asemenea, a fost solicitată o ambulanță de la Petroșani (județul Hunedoara) care să ajungă la victimă mai rapid, pe Obârșia Lotrului, prin Pasul Tărtărău.

Viperele sunt singurii șerpi veninoși care trăiesc în România. Mușcătura lor poate fi mortală, iar singurul antidot îl repezintă serul antiviperin, administrat cât mai repede.

Din acest motiv, intervenția cu elicopterul SMURD în care să se afle și un medic (de preferință anestezist) a fost necesară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alina

    luni, 31.07.2017 at 16:13

    In ce stare e acum?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax