Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat trimis în judecată după ce a fost prins cu stupefiante la Alba Iulia. Avea un drog care face ravagii în rândul tinerilor

Publicat

Un tânăr a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Alba Iulia, după ce polițiștii i-au găsit cinci pliculețe suspecte în mașină.

În data de 5 decembrie 2023, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. 

Asupra sa a fost găsit un drog care face ravagii în rândul tinerilor și care a ajuns să fie vândut de mare parte a dealerilor. 

Este vorba despre un dosar deschis pentru deținere și consum de droguri care se va judeca pe rolul Tribunalului Alba.

Bărbatul a fost oprit în trafic, la Alba Iulia, pentru un control de rutină.

Mai exact acesta a fost oprit de polițiști, în data de 14 iulie, pe o stradă din oraș. A fost testat cu apratul drugtest, care a dat valori pozitive pentru metamfetamină și amfetamină.

CITEȘTE ȘI: O rețea care vindea droguri copiilor din Alba Iulia, destructurată de polițiștii de la Crima Organizată. Trei persoane arestate

În urma unui control al autovehiculului, polițiștii au descoperit cinci plicuri care conțineau în total 17,7 grame de substanță care conține 3-CMC (3-Chloromethcathinone).

Pentru fapta sa acesta s-a ales cu un dosar penal, iar apoi a fost trimis în judecată. Momentan, dosarul nu a primit un prim termen de judecată.

Ce este 3 CMC

3 CMC este un drog de sinteză, sau un drog sintetic. Face parte din categoria catinonelor, parte a amfetaminelor. Este un drog creat sintetic, care a circulat la liber și pe piața din România.

În termeni populari acesta este cunoscut pe stradă ca și Cristal. Este foarte răspândit, a ajuns să fie comercializat de mare parte dintre dealerii de droguri.

Este un drog folosit în special la petreceri de tineri, elevi de liceu sau studenți deoarece este foarte ieftin. Mult mai ieftin decât cocaina.

Însă, drogul are o rată foarte mare de dependență. A apărut pe piață relativ recent, fiind folosit cu precădere în țarile vestice.

Despre dependența de 3CMC se vorbește prea puțin, deoarece simptomele nu sunt atât de vizibile. Un user, a descris pe Reddit cum a ajuns în câteva luni dependent de 3CMC.

Recent trei persoane care vindeau CMC la Alba Iulia au fost arestate preventiv

Trei tineri au fost arestați preventiv după ce au fost filați și prinși de DIICOT Alba Iulia. Aceștia vindeau printre altele și 3 CMC.

Drogurile au fost vândute către diferiți consumatori, inclusiv minori cu vârste între 13 și 17 ani, din municipiul Alba Iulia și localitățile învecinate.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 20 de grame de substanță cristalină, despre care există suspiciunea că ar fi drog de mare risc și 10 grame de masă vegetală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax