Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbaţi din Aiud, amendaţi de jandarmi pentru consum de alcool în public. Au fost sancţionaţi a doua oară pentru aceeaşi faptă

Publicat

 masina jandarmiDoi bărbaţi din Aiud au fost sancţionaţi de jandarmi pentru că au băut în public şi au făcut scandal. Oamenii legii reamintesc legislaţia în aceste cazuri şi faptul că alcoolul poate să acţioneze ca stimulent al unor porniri violente.

Marţi, la ora 12.40, doi bărbaţi din Aiud au fost sancţionaţi contravenţional după ce au fost surprinşi de un echipaj de jandarmerie în timp ce consumau băuturi alcoolice într-un loc public din cartierul Micro 3. Cei doi ţipau şi vociferau zgomotos, îi interpelau pe cei din jur pentru a face rost de ţigări şi comentau indecent la adresa trecătoarelor. Deoarece cu numai o zi înainte cei doi, identificaţi ca fiind G.C. (43 de ani) şi M.F. (48 de ani), fuseseră sancţionaţi cu avertisment verbal pentru aceeaşi faptă, de data aceasta sancţiunea a fost o amendă n valoare de 100 de lei pentru fiecare.

Potrivit prevederilor legale, consumul de băuturi alcoolice în locuri precum: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări sau gări se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.

În ciuda acestui fapt, echipajele de jandarmerie depistează aproape zilnic persoane care consumă băuturi alcoolice în spaţiul public şi îi deranjează pe ceilalţi. Prevenirea şi combaterea acestor cazuri se vor afla în continuare în atenţia jandarmilor deoarece dincolo de disconfortul creat celor din jur, este bine ştiut faptul că alcoolul poate să acţioneze ca stimulent al unor porniri violente sau le poate amplifica, iar consecinţele pot fi dintre cele mai neplăcute.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax