Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbați din Alba, cercetați pentru furt de utilaje în Franţa, sub control judiciar. Curtea de Apel verifică mandatele europene de arestare

Publicat

duba politie Pe numele a doi bărbați din Alba au fost emise, de către autoritățile din Franța, mandate europene de arestare. Dorel Daniel Cunțan și Adrian Ciprian Popa sunt cercetaţi pentru furt de utilaje agricole în dosare deschise atât în România, cât şi în ţara din vestul Europei.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis măsura controlului judiciar pe o perioadă de 15 zile, timp în care mandatul european de arestare va fi prezentat şi tradus de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Instanţa a stabilit ca termen de judecată data de 17 februarie 2017.

Vezi şi Bărbat din Alba Iulia cu mandat european de arestare, reținut de polițiști. Este cercetat în noul dosar al furturilor de utilaje agricole în Franța

Aceştia sunt cercetaţi şi în România de către DIICOT Timişoara, pentru infracţiuni săvârşite în Franţa şi România, potrivit adevărul.ro. Astfel, în urma unor percheziţii DIICOT din iunie 2016, şapte bărbaţi din Alba şi alte judeţe au primit mandate de arest, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi furt de utilaje agricole din Franţa. Este vorba despre Cosmin Tiberiu Takacs, Florin Marius Necreală, Adrian Ciprian Popa, toţi trei din Alba, respectiv Cornel Daniel Cunţan (fost Irimia, zis „Banatu”), Mirel Florin Oniga (zis „Salam”), Ionel Catrinoi (zis „Piticu”) şi Nicolae Raicu. Florin Marius Necreală este un interlop din Alba Iulia cercetat şi judecat în dosare pentru infracţiuni cu violenţă, fiind condamnat la trei ani cu executare în noiembrie 2016. De asemenea, Cosmin Tiberiu Takacs este tot un interlop din Alba, condamnat cu suspendare în acelaşi dosar.

În 9 iunie 2016, procurori DIICOT şi poliţişti de la BCCO au derulat 30 de percheziţii în judeţele Alba (10 percheziţii), Timiş, Bihor, Hunedoara, Prahova, Arad, Bacău şi Suceava, la persoane ce au constituit o grupare infracţională suspectată de furt de utilaje agricole din Franţa. Acţiunile s-au desfăşurat în două cauze, sub coordonarea procurorilor DIICOT şi ai unităţilor de parchet din Bacău, Suceava, Alba şi Bihor. Reţeaua opera încă din 2013. Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că mai multe persoane de cetăţenie română din judeţele Timiş şi Alba au constituit un grup infracţional organizat având drept scop furtul de utilaje agricole – în special tractoare de mari dimensiuni – de pe teritoriul statelor UE, în dauna unor societăţi comerciale având ca obiect de activitate vânzarea unor asemenea vehicule, bunurile sustrase fiind ulterior aduse pe teritoriul României şi vândute la o valoare modică. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 1.000.000 de euro.

Dosarul este similar cu unul mai vechi instrumentat de DIICOT Alba Iulia şi în care s-au pronunţat recent sentinţa finală. În total, 27 dintre inculpaţi au fost condamnaţi pentru constituire grup infracţional organizat, furt calificat, tăinuire sau alte infracţiuni. 16 dintre inculpaţi au primit pedepse principale cuprinse între 3 ani şi 2 luni închisoare până la 11 ani închisoare cu executare, iar 11 inculpaţi (care nu aveau antecedente penale) la pedepse principale cuprinse între 1 an şi 2 luni până la 4 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Virtual Private Servers

    miercuri, 15.03.2017 at 13:30

    Si el sa arda haina aceea, sau urzeala, sau batatura cea de lana sau de in, sau orice fel de lucru din piele, pe care va fi boala, ca aceea este lepra rozatoare si sa se arda cu foc. Atunci preotul va porunci sa se spele lucrul pe care s-a ivit boala si-l va inchide a doua oara pentru sapte zile.

  2. Florin Bolea

    vineri, 11.05.2018 at 12:52

    LA PARNAIE INGERE!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax