Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbați din Alba, iertați după ce și-au bătut soțiile cu ciocanul de șnițele sau le-au spart sticla de bere în cap

Publicat

agresiune

Deși sunt bătute până sunt băgate în spital, de către iubiți sau soți, mare parte dintre femeile care sunt victime ale violenței domestice își retrag la scurt timp plângerile formulate împotriva agresorilor. 

În urma retragerii plângerilor, soții sau iubiții agresivi nu mai pot fi trași la răspundere. În lipsa unor legi care să le permită autorităților să îi judece, chiar dacă victimele își retrag plângerile, agresorii se întorc lângă femeile bătute și își continuă viața. 

Doar în ultima lună, două femei din Alba și-au retras plângerile, după ce au fost bătute de către cei cu care își împart viața. Mai mult, unul dintre agresori a spart de capul femeii o sticlă de bere, a bagat-o în spital, dar ea l-a iertat. 

Aproape zilnic, în buletinul de presă transmis de poliție apar cazuri de violență în familie. Autoritățile sunt limitate în acțiunile pe care le pot face. Pot emite un ordin de protecție pe cinci zile, în care agresorul trebuie să plece din casă, iar apoi se poate întoarce, îl pot reține pentru 24 de ore sau, dacă fapta a fost gravă, îl pot aresta preventiv.

Însă, dacă între timp victima își retrage plângerea și intervine împăcarea, agresorul nu mai poate fi condamnat pentru violență în familie, din cauza faptului că magistrații sunt nevoiți să înceteze procesul.

A bătut-o, i-a spart o sticlă de bere de cap, dar ea s-a împăcat cu el

În 10 martie 2021, o femeie din Alba a fost bătută, în reprize, de către iubit. De dimineață, ea i-a reproșat bărbatului că ar avea o altă relație cu o femeie. El, beat fiind, a început să o bată cu pumnii și picioarele, apoi a plecat să își joace banii la ”păcănele”.

Mai târziu, în jurul prâznului, nervos că a pierdut toți banii la păcănele, a bătut-o iar.

Apoi, seara, în jurul orei 23.00 – 24.00, a bătut-o iar, cu pumnii și picioarele, pe motiv că, după ce a bătut-o la prânz, femeia a plecat și l-a lăsat pe el singur cu cei cinci copii.

O zi mai târziu, în jurul prânzului, au avut loc iar discuții. Atunci, bărbatul a început să o bată pe femeie cu pumnii și picioarele, iar la un moment dat a spart de capul ei o sticlă de bere.

Femeia a fost dusă de urgență la spital și a avut nevoie de îngrijiri medicale de durată.

Polițiștii au deschis un dosar penal, procurorii au început o anchetă, dar dosarul a fost închis deoarece femeia și-a manifestat intenția de a se împăca cu agresorul.

Bătută cu ciocanul de șnițele

Altă femeie din Alba și-a iertat bărbatul după ce a fost bătută de acesta cu pumnii, dar și cu ciocanul de șnițele.

Totul a început după ce bărbatul i-a cerut telefonul pentru a vedea ce conversații sau apeluri telefonice are aceasta.

Deoarece femeia a refuzat și acesta nu a reușit să deblocheze telefonul parolat, a început bătaia, se arată în motivarea instanței.

A tras-o de păr, a lovit-o cu pumnii în brațe și spate, dar a și luat un ciocan de bătut șnițele, cu care a lovit-o.

În urma agresiunilor, femeia a avut nevoie de 7 -8 zile de îngrijiri medicale. Deși a cerut ordin de protecție și daune morale, între timp femeia și-a retras plângerea, iar dosarul a fost închis.

Fenomen extins la nivel național

În 25 noiembrie, este marcată ”Ziua pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor. Forme grave de violență”, o campanie care vrea să atragă atenția asupra violenței în familie.

Potrivit datelor oficiale, în primele cinci luni ale anului, oamenii legii au fost sesizați în peste 5.150 de cazuri de violență domestică produse în România.

Aproximativ 600 de femei și copii s-au ales cu sechele fizice și psihice. Specialiștii spun că, de dragul copiilor, în izolare, femeile au suportat forme grave de violență psihologică.

În timp ce politicieni locali sau de la nivel național se întrec în declarații, în care expun ce înseamnă violența în familie, legile din România le permit agresorilor să scape, dacă victimele își retrag plângerile.

Cazuri aproape zilnice

Miercuri, 24 noiembrie, o femeie de 45 de ani din Zlatna a fost victimă a violenței domestice, iar cazul a fost mediatizat de reprezentații IPJ Alba, în buletinul de presă din 25 noiembrie.

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, la data de 24 noiembrie 2021, Poliția Orașului Zlatna a fost sesizată de către o femeie de 45 de ani, din Zlatna, cu privire la faptul că fostul său concubin i-a distrus telefonul mobil.

Din primele cercetări a rezultat că, în după amiaza zilei de 23 noiembrie, bărbatul în vârstă de 36 de ani, din comuna Almașu Mare, s-ar fi deplasat la locul de muncă al femeii, unde, pe fondul unor discuții contradictorii pe care le-ar fi avut cu aceasta,  i-ar fi luat telefonul și l-ar fi distrus.

În urma aplicării formularului de evaluare al riscului, polițiștii au emis, față de bărbat, un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, prin care i-a fost interzis să se apropie de fosta sa concubină.

Pe numele său, a fost întocmit și un dosar penal, pentru distrugere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax