Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbații care au incendiat la comandă 6 mașini și un imobil la Alba Iulia, trimiși în judecată. Prejudiciu de 770.000 de lei

Publicat

Patru bărbați au fost trimiși în judecată pentru incendierea a șase mașini și a unui imobil din Alba Iulia. Dosarul în care O. Viorel a comandat incendierea autoturismelor a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.

Potrivit anchetatorilor, la evaluarea inițială paguba suferită de victime se ridică la 777.000 de lei.

Pe lângă Viorel, alți trei bărbați, R .M. N. Felician, S. O. Marcel, L. I. Radu sunt trimiși în judecată pentru distrugere.

Părți vătămate în dosar sunt 9 persoane fizice, 6 firme, dintre care o societate de asigurări.

Reamintim că în perioada august 2019 – februarie 2020, O.Viorel, bărbatul de 35 de ani, din Alba Iulia, contra unor sume de bani, i-ar fi determinat pe ceilalți 3 să provoace incendii, pe timp de noapte, la 6 autoturisme parcate în diverse locuri de pe raza municipiului Alba Iulia, toate aparținând unor persoane cu care instigatorul ar fi avut diverse relații de natură comercială.

Totodată, la data de 5 februarie 2020, una dintre persoanele instigate ar fi provocat un incendiu în interiorul unui imobil aflat în construcție, situat pe strada Izvorului din Alba Iulia, fiind distruse elemente ale acoperișului, în valoare de 14.000 de lei, au transmis anchetatorii în momentul reținerii celor patru bărbați.

Potrivit adevărul.ro, persoana care a comandat incendierile este Onea Viorel. Acesta are la activ două condamnări definitive la închisoare cu executare, în România şi în Franţa.

Bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost condamnat definitiv în 2016 în aşa zisul dosar al ”utilajelor” la 4 ani de închisoare cu executare. Peste 30 de persoane au fost condamnate în acest dosar, acuzaţia principală fiind cea de constituire sau sprijinire a unui grup infracţional organizat.

În Franţa, a primit o pedeapsă similară, de 4 ani de închisoare, pentru furt cu circumstanţe agravante, furt prin înşelăciune şi participare la un grup infracţional.

Potrivit autorităţilor franceze, gruparea formată din mai mulţi cetăţeni români, din care făcea parte şi bărbatul din Alba Iulia, a comis un prejudiciu total de 3 milioane de euro prin furturile comise în perioada 2012 – 2013.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax