Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbații cu copii mai mici de 1 an pot solicita amânarea executării pedepsei cu închisoarea. Decizie CCR

Publicat

bebelus copilas nou nascut

Nu doar femeile care au copii mai mici de un an, ci și bărbații aflați în această situație vor putea beneficia de amânarea executării unei pedepse cu închisoarea. Este o decizie a Curții Constituționale a României (CCR), care a judecat o excepție de neconstituționalitate privind Codul de procedură penală.

CCR a luat în dezbatere excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 589 alin.(1) lit.b) fraza întâi teza a doua din Codul de procedură penală, având următorul cuprins:

„(1) Executarea pedepsei închisorii sau a detenţiunii pe viaţă poate fi amânată în următoarele cazuri: […] b) când o condamnată este gravidă sau are un copil mai mic de un an. […]”. 

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate și a constatat că soluția legislativă cuprinsă în dispozițiile art. 589 alin.(1) lit. b) fraza întâi teza a doua din Codul de procedură penală, care exclude bărbatul condamnat care are un copil mai mic de un an de la posibilitatea amânării executării pedepsei închisorii sau a detențiunii pe viață este neconstituțională, anunță instituția, într-un comunicat de presă.

Decizia este definitivă și general obligatorie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax