Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbatul care a provocat incendiul de la Mănăstirea Râmeț condamnat la muncă în folosul comunității, la mănăstire

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFHY0csMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Bărbatul care a provocat incendiul de la Mănăstirea Râmeț, din primăvara anului 2020, a fost condamnat la închisoare cu amânare pentru distrugere din culpă, dar și la muncă în folosul comunității în incinta mănăstirii sau la Primăria Teiuș. 

Acesta era voluntar în incinta lăcașului de cult, a provocat neintenționat incendiul care s-a soldat cu pagube în valoare de 200.000 de lei. 

G.P. a rămas la mănăstire și și-a cerut iertare și a dorit să îndrepte lucrurile și să ajute la recuperarea prejudiciului.

În urma anchetei realizate pe procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, bărbatul a încheiat un acord de recunoaștere al vinovăției.

Ce s-a întâmplat

În acordul de recunoaștere, ”bărbatul a recunoscut și regretat fapta, declarând că nu a dorit să dea foc magaziei de lemne.

incendiu manastirea Ramet

Inculpatul a mai arătat că, la data de 16.04.2020, în jurul orelor 16:30, a adunat crengile și iarba care au rămas după curățenia de dinainte de Sărbătorile Pascale, a făcut o grămadă în partea de sus a grădinii și a livezii, în apropierea zidului de piatră și beton și le-a dat foc.

Inculpatul a arătat că a supravegheat atent focul până în momentul în care acesta era aproape stins, că a udat de jur împrejur focul cu un furtun cu apă, dar apoi a părăsit incinta focului pentru a se întâlni cu martora M. G., în incinta locului de cazare, urmând ca aceasta să îi încarce cartela telefonică.

CITEȘTE ȘI: UPDATE VIDEO: INCENDIU la Mănăstirea Râmeț. O magazie de lemne s-a făcut scrum. Intervenția pompierilor a durat 8 ore

În continuare, inculpatul a arătat că, după aproximativ 15 minute de când a ajuns în incinta locului de cazare, s-a întâlnit cu un muncitor al mănăstirii, care i-a spus că arde ceva în partea de sus a mănăstirii.

În continuare, inculpatul a arătat că s-a dus în zona respectivă și a văzut că ardea magazia de lemne, de lângă zidul de piatră și beton, unde el aprinsese resturile, posibil ca urmare a faptului că s-a aprins iedera de pe zid și astfel focul s-a extins. Nu în ultimul rând, inculpatul a arătat că a încercat să mobilizeze cât mai multă lume pentru a-l ajuta la stingerea focului și că a fost puternic afectat emoțional după incident.

incendiu ramet

De asemenea, el a mai arătat că, ulterior incendiului, a rămas în continuare ca voluntar în cadrul Mănăstirii Râmeț, lucrând pentru a încerca să achite contravaloarea a ceea ce a ars”, se arată în motivarea instanței.

Decizia Judecătoriei Aiud din data de 15 ianuarie

Pentru fapta sa bărbatul a fost condamnat la șapte luni de închisoare cu amânare, muncă în folosul comunității și plata a 165 de lei cu titlul cheltuieli de judecată.

Incendiul

Incendiul care a început în jurul orei 16.30, a fost stins după aproximativ opt ore, datorită acțiunii profesioniste și efortului fizic, cât și psihic depus de către pompierii militari din cadrul ISU Alba, după o luptă neîncetată cu focul.

A ars magazia de lemne, pe o suprafață de 600 mp și materialul lemnos care era depozitat în interiorul acesteia.

Pentru stingerea izbucnit în incinta mănăstirii Râmeț a intervenit și echipa SVSU Teiuș.

sursă foto: ISU Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax