Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbatul din Aiud care a înjunghiat un tânăr la discotecă a ajuns după gratii. Are de executat 3 ani de închisoare pentru tentativă de omor

Publicat

Poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Alba, pe numele unui bărbat de 41 de ani, din Aiud, acesta fiind depus în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din oraş. Este vorba despre Adrian Tamaş (41 de ani), condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul fără drept şi folosirea de obiecte periculoase.

În 2 septembrie 2013, Tribunalul Alba l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de şapte ani. Decizia instanţei a fost atacată la Curtea de Apel Alba Iulia, care a decis cinci ani de închisoare cu executare. Apoi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat decizie definitivă: trei ani şi şase luni de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de doi ani.

Adrian Tamaş (41 de ani) din Aiud a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru tentativă de omor calificat. Acesta l-a înjunghiat pe tânăr în zona inimii, în timpul unui conflict spontan, petrecut în 14 iunie 2013, ala o discotecă din Ciumbrud. Instanţa a schimbat încadrarea juridică a faptei în vătămare corporală gravă, la solicitarea inculpatului.

Cauza a fost trimisă în judecată la Tribunalul Alba, joi, 8 august, cu inculpatul în arest preventiv. Victima sa, tânărul de 22 de ani din Lopadea Nouă a fost supus la data agresiunii la o intervenţie chirurgicală la Institutul Inimii din Cluj.

Potrivit raportului Poliţiei, incidentul a fost semnalat la 112 în data de 14 iulie, la ora 2.55. “Din primele cercetări efectuate în cauză, s-a stabilit că în dimineaţa zilei de 14.07.2013, în jurul orei 2.50, în urma unor discuţii contradictorii, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a izbucnit un conflict spontan între victimă, un tânăr de 22 de ani din comuna Lopadea Nouă, judeţul Alba şi Adrian T. de 41 de ani din municipiul Aiud, judeţul Alba împrejurare în care bărbatul de 41 de ani la înjunghiat pe tânăr în zona pieptului. Victima a fost transportată, în stare critică, la Institutul Inimii Cluj Napoca unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, în prezent starea acesteia fiind stabilă”.

Adrian T. a fost cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tentativă la infracţiunea de omor calificat”, „ultraj contra bunelor moravuri” şi „portul fără drept al  cuţitului”.

Potrivit deciziei Tribunalului Alba, Adrian Tamaş trebuie să plătească victimei sale daune morale în cuantum de 20.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax