Connect with us
Publicitate

AIUD

Bărbatul din Alba, care a bătut și violat o femeie de 91 de ani, a vrut să scape de arest preventiv. Ce au decis judecătorii

arestat catuse

Publicat

C. Vasile, bărbatul de 28 de ani din Alba, care a bătut și violat o bătrână de 91 de ani și după a sugrumat-o până când a crezut că aceasta a murit, a vrut să scape de arest preventiv. 

Mai exact, după ce magistrații Tribunalului Alba au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, bărbatul a făcut apel la decizia instanței, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Judecătorii instanței superioare, în 21 aprilie au respins cererea bărbatului. Acesta va rămâne în arest preventiv până la o nouă verificare a măsurilor preventive.

”Respinge ca nefondată contestaţia declarată de inculpatul C. Vasile împotriva încheierii penale 20/15.04.2020 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul nr. 1078/107/2020 al Tribunalului Alba. (…) obligă pe inculpatul contestator să plătească în statului suma de 150 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat în procedura contestaţiei”, se arată în decizia pe scurt a magistraților de la instanța superioară din Alba Iulia.

Context

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în 6 aprilie, Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 91 de ani a fost găsită în stare de inconştienţă la locuinţa sa din localitatea Păgida, Aiud, jud. Alba.

În 14 aprilie, a fost identificat și autorul faptelor – un bărbat în vârstă de 28 de ani, care a fost reţinut de polițiști pentru 24 de ore. Din probele administrate a rezultat că, ulterior comiterii infracţiunii de viol, acesta a încercat să suprime viaţa victimei, potrivit anchetatorilor.

CITEȘTE ȘI: CAZ ȘOCANT în Alba: Femeie de 91 de ani, violată și lăsată să moară în gospodărie. Agresorul, arestat pentru tentativă de omor

La aceeaşi dată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, miercuri, 15 aprilie, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat.

”În fapt, la data de 05.04.2020, în jurul orei 23.00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate, despre care ştia că locuieşte singură, întrucât o ajutase anterior în gospodărie, şi a constrâns-o pe aceasta, prin acte de violenţă fizică, să întreţină mai multe raporturi sexuale, iar ulterior, pentru a ascunde săvârşirea infracţiunii de viol, inculpatul a luat hotărârea infracţională de a suprima viaţa victimei, astfel că a sugrumat-o timp de câteva minute, până când victima a rămas inconştientă, moment în care a abandonat agresiunea, considerând că victima a decedat, cauzându-i leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 30-35 zile de îngrijiri medicale.

Victima a fost găsită în stare de inconştienţă de către fratele său, a doua zi, aceasta aflându-se în prezent în stare precomatoasă, fiind internată la Spitalul Municipal Aiud.

Urmare referatului procurorului cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat, la data de 15.04.2020, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Aiud.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rusinea

    joi, 23.04.2020 at 08:50

    Aceasta jigodie trebuie inchisa pe viata!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate