Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbatul din comuna Mogoş care şi-a lovit un consătean cu toporul în cap, condamnat la trei ani de închisoare. Hotărâre la Tribunalul Alba

Publicat

crima topor Bărbatul de 50 de ani din comuna Mogoş din Munţii Apuseni care, în martie, şi-a lovit un consătean de 76 de ani cu toporul în cap a fost condamnat, în primă instanţă, la trei ani şi şase luni închisoare. Bărbatul este judecat pentru tentativă de omor. De asemenea, el trebuie să achite cheltuielile de spitalizare ale victimei, în total peste 16.000 de lei.

Tribunalul Alba a pronunţat hotărârea în acest dosar luni, 21 septembrie: “În baza art. 32 alin. 1 Cod penal rap. la art. 188 Cod penal cu aplic. art. 75 lit. a şi la art. 76 Cod penal condamnă pe inculpatul MACARIE IOAN la o pedeapsă de:

– 3 ani şi 6 luni închisoare cu aplic. art. 54 rap. la art. 65 şi 66 lit. a, b Cod penal ca pedeapsă accesorie şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b Cod penal ca pedeapsă complementară. În baza art. 72 Cod penal rap. la art. 399 alin. 1 şi 9 Cod procedură penală deduce din durata pedepsei cu închisoarea, durata arestării preventive şi a arestului la domiciliu începând cu data 17.03.2015 şi până la zi.

Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpat până la rămânerea definitivă a cauzei.

În baza art. 397 Cod procedură penală rap. la art. 19 Cod procedură penală şi art. 1357 noul Cod Civil admite acţiunile civile, astfel: Raportat la art. 313 alin. 1 din Legea 95/2006 obligă pe inculpatul la plata sumelor de:

11.222,41 lei in favoarea părţii civile Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş reprezentând cheltuieli de spitalizare pentru persoana vătămată Fodor Andrei.

5.250,27 lei in favoarea părţii civile Spitalul Clinic de Urgenţă Alba Iulia reprezentând cheltuieli de spitalizare pentru partea vătămată Fodor Andrei. Constată că persoana vătămată Fodor Andrei nu s-a constituit parte civilă.

Dispune restituirea către persoana vătămată Fodor Andrei a următoarelor bunuri: bâta, şapca şi brâu, precum şi către SC REMUS SRL Mogoş – Unitatea nr. 3 a obiectului corp delict – topor, întrucât acesta nu aparţine inculpatului, ci a fost luat de inculpat din magazia unităţii alimentare.

După rămânerea definitivă a cauzei în baza art. 274 Cod procedură penală obligă inculpatul la cheltuieli judiciare în favoarea statului în sumă de 1.000 lei avansate în cursul urmăririi penale şi al judecăţii, din care suma de 300 lei ce reprezintă onorariul apărătorului desemnat din oficiu va fi avansată de Ministerul Justiţiei în favoarea BCAJ Alba. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 21.09.2015”, se arată în minuta instanţei.

Reamintim că pe 17 martie, Poliţia Oraşului Abrud a fost sesizată cu privire la faptul că în localitatea Mămăligani, din comuna Mogoş, în faţa magazinului sătesc, se afla o persoană care prezenta leziuni în zona gâtului. Bătrânul în vârstă de 76 de ani a fost lovit cu toporul de un bărbat din sat, în urma unor discuții contradictorii între ei. După ce l-a lovit pe bătrân, bărbatul a fugit de la locul faptei.

Bătrânul de 76 de ani a fost transportat la clinică de specialitate din Târgu Mureș.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă de cercetare, coordonată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, iar din primele cercetări efectuate a rezultat că în jurul amiezii, între F.A., de 76 de ani, din comuna Mogoş şi M.I., de 50 de ani, din aceeaşi comună, au avut loc discuţii în contradictoriu împrejurare în care M.I. i-a provocat vârstnicului, cu un topor, mai multe leziuni în zona capului şi gâtului.

M.I. a părăsit locul comiterii faptei, fiind identificat ulterior de către poliţişti, la domiciliul său. Victima a fost transportată la spitalul din Abrud de unde a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la o clinică de specialitate din Târgu Mureş.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de omor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax