Connect with us
Publicitate

CUGIR

Bărbatul din Cugir care s-a răsturnat cu mașina, după ce a condus băut și fără permis, cercetat sub control judiciar

Publicat

Bărbatul din Cugir care s-a răsturnat cu mașina după ce a condus sub influența alcoolului și cu permisul suspendat va fi cercetat sub control judiciar. 

În data de 25 mai 2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale față de un inculpat de sex masculin, aflat în stare de reținere pe o durată de 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Ulterior, în aceeaşi dată, procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o durată de 60 zile, perioadă în care inculpatul trebuie să respecte obligaţiile impuse de art. 215 alin. 1 C.proc.pen.

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit că există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă că:

La data de 22.05.2021, în jurul orei 21.46, inculpatul M., fiind sub influența alcoolului, având o alcoolemie de peste 0,80 g‰, respectiv de 2,05 g‰ la ora 22.55 și de 1,80 g‰ o oră mai târziu, a condus autovehiculul marca Opel pe raza localității Vinerea, iar în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile, în urma accidentului înregistrându-se doar pagube materiale, fiind avariat autovehiculul în cauză. A mai reieșit că inculpatul a condus autoturismul deși avea dreptul de a conduce suspendat în perioada 29.03.2021-26.06.2021, urmare a comiterii unei fapte contravenționale.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax