Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Bărbatul din Gorj nu mai are coronavirus. Rezultatele testului făcut vineri

Publicat

Bărbatul de 25 de ani din Gorj care a fost diagnosticat miercuri cu Covid-19 nu mai este infectat, potrivit unui test făcut astăzi.

Acesta va fi testat din nou, până luni, iar dacă și cel de-al doilea test va ieși negativ, iar tânărul nu va prezenta simptome, el va fi externat de la Institutul Matei Balș.

Vezi VIDEO: Două noi cazuri de infectare cu coronavirus, în România. Anunțul Ministerului Sănătății

Tânărul a avut o formă ușoară și nu a avut simptome.

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat, miercuri seara, în județul Gorj. Bărbatul de 25 de ani a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, confirmat, de autoritățile din Italia, cu această boală, după ce a fost în vizită în România.

UPDATE: Comunicatul Grupului de Comunicare Strategică

”Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase „prof.dr. Matei Balș” că pacientul din județul Gorj depistat cu noul Coronavirus (COVID-19) a fost retestat în cursul zilei de astăzi, testele având rezultat negativ.

Reprezentanții institutului au anunțat că, în următoarea perioadă, pacientul va fi testat a treia oară. Dacă rezultatul va fi tot negativ atunci pacientul este considerat vindecat și va fi externat. După externare pacientul nu trebuie să mai fie izolat la domiciliu sau în carantină.

În cursul zilei de astăzi, au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Este vorba despre un bărbat din județul Maramureș și o femeie din județul Timiș. Starea de sănătate a pacienților are, în acest moment, o evoluție pozitivă.

În România sunt confirmate trei cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (Coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, 47 de persoane se află în carantină, iar 8.356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Diferențele față de datele transmise la ora 10.00, provine din cauza faptului că Direcția de Sănătate Publică Gorj a transmis incorect datele pentru informarea din prima parte a zilei.

Totodată, în județul Gorj a fost înregistrat un dosar penal pentru infracțiunea de „neglijență în serviciu”, polițiștii și procurorii autosesizându-se ca urmare a informațiilor comunicate public de către Ministerul Sănătății.

Vă reamintim că a fost operaționalizată linia telefonică TELVERDE 0800800358 destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (Coronavirus). Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112”.

surse: digi24.ro, Guvernul României

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax