Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbatul din Jidvei bănuit de terorism, arestat preventiv. În trecut a amenințat un jandarm cu o macetă

Publicat

ovidiu

 Ovidiu Anghelidi, bărbatul din Jidvei, suspectul în cazul amenințării cu bombă de la hotelul Sheraton din Capitală a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul nu este la prima abatere de la litera legii.

La sfârșitul anului 2017, acesta a fost condamnat la o amendă penală de 4.000 de lei după ce a amenințat cu o macetă un jandarm.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DIICOT – Secţia de Combatere a Infracţiunilor de Terorism, şi a Criminalităţii Informatice, în dosarul cu nr. …., privind arestarea preventivă a inculpatului A.O.N. (…), dispune arestarea preventivă a inculpatului A.O.N., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data 12.04.2019 până la data de 11.05.2019, inclusiv şi emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens…  Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12.04.2019, ora 14:10.” se arată în decizia Curții de Apel București, transmisă către Alba24.

Remintim că bărbatul  de 46 de ani este din satul Căpâlna de Jos, comuna Jidvei, județul Alba și a fost reținut joi, de procurorii DIICOT, după ce a fost adus în București. Perchezițiile din locuința suspectului au durat aproape 20 de ore.

CITEȘTE ȘI: Componente pentru fabricarea unei BOMBE, găsite în casa bărbatului din Jidvei suspectat de terorism. Comunicat DIICOT

A amenințat cu maceta un jandarm

 

”În data de 21 mai 2016, în jurul orei 13:45, persoana vătămată M. G, de profesie jandarm, se afla împreună cu fiica sa în vârstă de 8 ani în parcul pentru copii aflat pe  în municipiul Brașov.

Pentru că dorea să fumeze, persoana vătămată a ieșit din parc și s-a deplasat pe un trotuar aflat în imediata apropiere a parcului.

Din locul unde se afla persoana vătămată a observat că inculpatul venea în direcția sa dinspre scara blocului în care locuia la acel moment, fiind însoțit de doi câini care nu aveau botniță, unul tinut în lesă și altul liber.

În momentul în care în zonă a apărut martorul T. V care se deplasa pe bicicletă, câinii inculpatului au început să se manifeste agresiv și să sară pe bicicleta martorului. În ciuda faptului că martorul a atras atenția inculpatului asupra faptului că nu ar trebui să lase câinii pe stradă, inculpatul nu a încercat în nici un mod să liniștească animalele și a adresat cuvinte jignitoare martorului.

CITEȘTE ȘI: Percheziții DIICOT la Jidvei, într-un dosar de AMENINȚARE TERORISTĂ revendicat în numele Organizației „Vlad Țepeș”

În acest context persoana vătămată a intervenit atrăgând atenția inculpatului asupra faptului că animalele ar trebui să poarte botniță pentru că nu este prima data când reacționează agresiv. Între cei doi a început o discuție contradictorie, inculpatul adresând inițial injurii persoanei vătămate, după care din plasa pe care o avea asupra sa a scos o macetă cu tăiș pe o singură parte, lungă de aproximativ 40 cm , strigând către persoana vătămată că o va tăia și îndreptându-se către aceasta din urmă.

Observând reacția inculpatului, martorul T. V. a intervenit, plasând bicicleta între cei doi în scopul protejării persoanei vătămate.

Inculpatul a părăsit zona, împreună cu câinii săi, îndreptându-se către linia ferată. După plecarea inculpatului persoana vătămată a anunțat incidentul organelor de cercetare penală și superiorilor săi ierarhici din cadrul jandarmeriei.

De asemenea persoana vătămată l-a sunat pe martorul C.  D., colegul său, pentru a sta cu copilul în condițiile în care el urma să participe împreună cu agenții de poliție la căutarea inculpatului.În ciuda faptului că agenții de poliție au efectuat verificări în zonă inculpatul nu a fost găsit.

În zonă s-a deplasat de asemenea un echipaj al jandarmeriei care să ajute la prinderea inculpatului.

Ulterior în jurul orei 16,00 în timp ce persoana vătămată și martorul C.D. se aflau pe au observat că inculpatul  Ovidiu Anghelidi, acesta fiind însoțit de cei doi câini care de această data erau în lesă.

În momentul în care inculpatul s-a apropiat de persoana vătămată, a dat drumul câinilor, a scos din sacoșă aceeași macetă și a amenințat persoana vătămată că o să o taie.

În acel moment au intervenit colegii persoanei vătămate care l-au somat pe inculpat să lase maceta jos, acesta nu s-a conformat și a fugit în direcția străzii Codrii Cosminului, fiind ulterior încercuit de jandarmi. Inculpatul a aruncat maceta în momentul în care a fost somat cu pistolul de către jandarmi.” se arată în rechizitoriul întocmit de către procurorii Judecătoriei Brașov.

”Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de inculpat.(…) condamnă inculpatul Anghelidi Ovidiu Nicolae la pedeapsa de 150 de zile amendă a câte 20 lei/ zi amendă pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare. (…) condamnă inculpatul Anghelidi Ovidiu Nicolae la pedeapsa de 150 de zile amendă a câte 20 lei/ zi amendă pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

(…) contopește pedepsele de mai sus urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 2oo de zile amendă a câte 20 lei/ zi amendă, respectiv de 4.000 lei. (…) confiscă de la inculpat o macetă metalică cu lungimea de 45 cm cu un grad de uzură de 50%” se arată în decizia Judecătoriei Brașov în data de 19 decembrie 2017.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax