Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbatul din Jidvei bănuit de terorism, arestat preventiv. În trecut a amenințat un jandarm cu o macetă


Publicat

ovidiu

 Ovidiu Anghelidi, bărbatul din Jidvei, suspectul în cazul amenințării cu bombă de la hotelul Sheraton din Capitală a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul nu este la prima abatere de la litera legii.

La sfârșitul anului 2017, acesta a fost condamnat la o amendă penală de 4.000 de lei după ce a amenințat cu o macetă un jandarm.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DIICOT – Secţia de Combatere a Infracţiunilor de Terorism, şi a Criminalităţii Informatice, în dosarul cu nr. …., privind arestarea preventivă a inculpatului A.O.N. (…), dispune arestarea preventivă a inculpatului A.O.N., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data 12.04.2019 până la data de 11.05.2019, inclusiv şi emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens…  Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12.04.2019, ora 14:10.” se arată în decizia Curții de Apel București, transmisă către Alba24.

Remintim că bărbatul  de 46 de ani este din satul Căpâlna de Jos, comuna Jidvei, județul Alba și a fost reținut joi, de procurorii DIICOT, după ce a fost adus în București. Perchezițiile din locuința suspectului au durat aproape 20 de ore.

CITEȘTE ȘI: Componente pentru fabricarea unei BOMBE, găsite în casa bărbatului din Jidvei suspectat de terorism. Comunicat DIICOT

A amenințat cu maceta un jandarm

 

”În data de 21 mai 2016, în jurul orei 13:45, persoana vătămată M. G, de profesie jandarm, se afla împreună cu fiica sa în vârstă de 8 ani în parcul pentru copii aflat pe  în municipiul Brașov.

Pentru că dorea să fumeze, persoana vătămată a ieșit din parc și s-a deplasat pe un trotuar aflat în imediata apropiere a parcului.

Din locul unde se afla persoana vătămată a observat că inculpatul venea în direcția sa dinspre scara blocului în care locuia la acel moment, fiind însoțit de doi câini care nu aveau botniță, unul tinut în lesă și altul liber.

În momentul în care în zonă a apărut martorul T. V care se deplasa pe bicicletă, câinii inculpatului au început să se manifeste agresiv și să sară pe bicicleta martorului. În ciuda faptului că martorul a atras atenția inculpatului asupra faptului că nu ar trebui să lase câinii pe stradă, inculpatul nu a încercat în nici un mod să liniștească animalele și a adresat cuvinte jignitoare martorului.

CITEȘTE ȘI: Percheziții DIICOT la Jidvei, într-un dosar de AMENINȚARE TERORISTĂ revendicat în numele Organizației „Vlad Țepeș”

În acest context persoana vătămată a intervenit atrăgând atenția inculpatului asupra faptului că animalele ar trebui să poarte botniță pentru că nu este prima data când reacționează agresiv. Între cei doi a început o discuție contradictorie, inculpatul adresând inițial injurii persoanei vătămate, după care din plasa pe care o avea asupra sa a scos o macetă cu tăiș pe o singură parte, lungă de aproximativ 40 cm , strigând către persoana vătămată că o va tăia și îndreptându-se către aceasta din urmă.

Observând reacția inculpatului, martorul T. V. a intervenit, plasând bicicleta între cei doi în scopul protejării persoanei vătămate.

Inculpatul a părăsit zona, împreună cu câinii săi, îndreptându-se către linia ferată. După plecarea inculpatului persoana vătămată a anunțat incidentul organelor de cercetare penală și superiorilor săi ierarhici din cadrul jandarmeriei.

De asemenea persoana vătămată l-a sunat pe martorul C.  D., colegul său, pentru a sta cu copilul în condițiile în care el urma să participe împreună cu agenții de poliție la căutarea inculpatului.În ciuda faptului că agenții de poliție au efectuat verificări în zonă inculpatul nu a fost găsit.

În zonă s-a deplasat de asemenea un echipaj al jandarmeriei care să ajute la prinderea inculpatului.

Ulterior în jurul orei 16,00 în timp ce persoana vătămată și martorul C.D. se aflau pe au observat că inculpatul  Ovidiu Anghelidi, acesta fiind însoțit de cei doi câini care de această data erau în lesă.

În momentul în care inculpatul s-a apropiat de persoana vătămată, a dat drumul câinilor, a scos din sacoșă aceeași macetă și a amenințat persoana vătămată că o să o taie.

În acel moment au intervenit colegii persoanei vătămate care l-au somat pe inculpat să lase maceta jos, acesta nu s-a conformat și a fugit în direcția străzii Codrii Cosminului, fiind ulterior încercuit de jandarmi. Inculpatul a aruncat maceta în momentul în care a fost somat cu pistolul de către jandarmi.” se arată în rechizitoriul întocmit de către procurorii Judecătoriei Brașov.

”Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de inculpat.(…) condamnă inculpatul Anghelidi Ovidiu Nicolae la pedeapsa de 150 de zile amendă a câte 20 lei/ zi amendă pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare. (…) condamnă inculpatul Anghelidi Ovidiu Nicolae la pedeapsa de 150 de zile amendă a câte 20 lei/ zi amendă pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

(…) contopește pedepsele de mai sus urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 2oo de zile amendă a câte 20 lei/ zi amendă, respectiv de 4.000 lei. (…) confiscă de la inculpat o macetă metalică cu lungimea de 45 cm cu un grad de uzură de 50%” se arată în decizia Judecătoriei Brașov în data de 19 decembrie 2017.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Peste 3.000 de companii au obținut finanţare prin programul IMM Invest. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

Publicat

Peste 3.000 de companii au obținut finanţare prin platforma IMM Invest, a anunțat joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, spunând că programul funcţionează „foarte bine”.

„Am eliminat câteva bariere acum câteva săptămâni, am aprobat ordonanţă de urgenţă, astăzi venim cu hotărârea de Guvern pentru aprobarea normelor. Programul IMM Invest funcţionează foarte bine. Avem 3.083 de companii care au fost aprobate atât de bancă, cât și de Fondul de Garantare. Asta înseamnă că din plafon (15 miliarde de lei – n.r.) s-au consumat 2,45 miliarde de lei, deja.

Se vede clar că ritmul s-a accelerat și după discuția cu sistemul finaciar bancar și faptul că am eliminat din bariere, lucrurile merg din ce în ce mai bine. Sper să depășim în perioada următoare, două săptămâni, 10 mii de companii. Ca un nivel de comparație, anul trecut în România aveau credite de la bănci 25 de mii de IMM-uri. Prin acest program sperăm să ajungem la 40 de mii de IMM-uri care să aibă acces la finanțare. (…) La rectificare, dacă este nevoie, vom suplimenta plafonul”, a spus Florin Cîțu, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

„Programul acesta practic l-am gândit ca să stimulăm băncile să finanțeze companiile”, a completat premierul Ludovic Orban.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Acces pe plajă permis și fără șezlong. Vor trebui respectate regulile de distanțare socială

Publicat

Guvernul a modificat în ședința de joi hotărârea privind deschiderea plajelor pentru turiști, în sensul că este permis accesul și pentru persoanele care nu închiriază șezlong, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ionel Dancă. 

Astfel, turiștii vor putea merge la plajă și cu prosopul sau cu cearşaful, de exemplu.

„Pentru persoanele care nu folosesc șezlonguri a fost adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea anexei 3 la Hotărârea 394/2020, astfel încât să fie permis accesul pe plajă și persoanelor care nu sunt practic în cadrul plajelor amenajate cu șezlonguri, popular spus, pentru cei care doresc să facă plajă la marginea mării, fără șezlonguri.

Aceste persoane vor trebuie să respecte aceleași reguli de distanțare socială și reguli impuse pentru persoanele care fac plajă pe șezlonguri”, a precizat Ionel Dancă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Investiții uriașe în sistemul de urgență. 3,2 miliarde de lei pentru 16 elicoptere, sute de autospeciale și o navă multirol

Publicat

Guvernul vrea să doteze sistemul național de urgență pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre. Executivul a adoptat joi o hotărâre pentru aprobarea notei de fundamentare referitoare la finanțarea proiectului „Viziune 2020”, un „mega-proiect” în valoare totală de peste 3,2 miliarde de lei, din care UE va susține peste 2,7 miliarde de lei.

Proiectul prevede, printre altele, achiziția unui centru național de răspuns la dezastre, a 12 elicoptere, a unei nave multirol, a zeci de autospeciale de descarcerare și peste 270 de autospeciale de stingere incendii. 

„Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care a aprobat nota de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheluielilor aferente proiectului de investiții <Viziune 2020>. Este vorba despre finanțarea proiectului care se realizează din fonduri externe nerambursabile, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație. Suma totală este de 3.263.410.000 de lei, echivalentul a 681.904.797 de euro, din care UE susține în lei echivalentul a 2.767.255.000 de lei, reprezintă finanțarea de 84,4%. Cofinanțarea este de 15%, în valoare de 489.000.000 de lei, iar o cheltuială neeligibilă de 0,2% de 6.644.000 de lei. Din această sumă extrem de mare pentru o investiție de asemenea anvergură, 2,7 miliarde sunt susținute din fonduri europene.

Proiectul vizează creșterea nivelului de pregătire pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre a echipajelor de intervenție. Principala noastră preocupare este protejarea vieții, protejarea cetățenilor. Trebuie să fim pregătiți pentru a răspunde eficient și operativ în toate situațiile de criză, în situații de calamități sau atunci când este nevoie pentru a proteja viața și bunurile cetățenilor”, a explicat, la finalul ședinței de Guvern, ministrul de Interne, Marcel Vela.

Pe lista de achiziții sunt incluse un număr de:

– 60 de autospeciale de descarcerare,

– 49 de containere cu echipamente individuale de protecție,

– 63 de camioane cu sistem hidraulic de încărcare / descărcare,

– 276 de autospeciale de stingere cu apă și spumă,

– 33 de centre de comunicații pentru punctele de comandă mobilă medii,

– 18 autoplatforme,

– 42 de autospeciale de primă intervenție pentru lucrul cu apă la înaltă presiune și hidroperforare,

– o navă multirol,

– 3 șalupe multirol,

– un centru național de răspuns la dezastre,

– 12 elicoptere (6 elicoptere ușoare și 6 elicoptere medii și grele, pentru uscat și pentru zona maritimă),

„Dorința noastră este pentru a dota cât mai bine și Inspectoratul General pentru SItuații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI pentru a face față oricăror provocări.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Olimpiadă Internațională de esee pe tema istoriei și evoluției Uniunii Europene, pentru elevii militari

Publicat

Elevii din clasele a XI-a din colegiile militare vor putea participa la Olimpiada Internațională de esee pe tema istoriei și evoluției Uniunii Europene. Organizarea unei astefel de olimpiade a fost decisă miercuri, în cadrul celei de-a treia reuniunii a Forumului European al Școlilor Militare de Învățământ Secundar.

Cele mai bune 10 lucrări ale elevilor vor fi publicate de către EUMSS Forum într-o carte online iar premierea celor mai bune lucrări va avea loc la Bruxelles în mai 2021.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

Cea de-a treia reuniune a Forumului European al Școlilor Militare de Învățământ Secundar s-a desfășurat sub forma unei videocenferințe având în vedere situația epidemiologică actuală. La această ediție au participat reprezentanți ai liceelor militare din Cipru, Portugalia, Italia, Franța, Austria și România, și cu statut de invitat Serbia și Ucraina.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” a fost reprezentat la această întâlnire de comandantul instituției, colonel Marcel Domșa, alături de care s-a aflat și colonelul Sorin-Gabriel Hazu din partea Direcției generale management resurse umane.

Forumul reprezintă un proiect inițiat la nivelul Uniunii Europene și își propune printre altele crearea de module comune de instruire privind istoria, geografia Uniunii Europene și valorile comune europene, schimbul de bune practici, crearea de parteneriate și proiecte comune în cadrul ERASMUS+, schimbul de elevi și profesori.

Numărul de participanți la acest forum a crescut de la o întâlnire la alta, ceea ce demonstrează atractivitatea problematicii dezbătute, au transmis reprezentanții Colegiului Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate