Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbatul din Jidvei bănuit de terorism, arestat preventiv. În trecut a amenințat un jandarm cu o macetă


Publicat

ovidiu

 Ovidiu Anghelidi, bărbatul din Jidvei, suspectul în cazul amenințării cu bombă de la hotelul Sheraton din Capitală a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul nu este la prima abatere de la litera legii.

La sfârșitul anului 2017, acesta a fost condamnat la o amendă penală de 4.000 de lei după ce a amenințat cu o macetă un jandarm.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DIICOT – Secţia de Combatere a Infracţiunilor de Terorism, şi a Criminalităţii Informatice, în dosarul cu nr. …., privind arestarea preventivă a inculpatului A.O.N. (…), dispune arestarea preventivă a inculpatului A.O.N., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data 12.04.2019 până la data de 11.05.2019, inclusiv şi emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens…  Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12.04.2019, ora 14:10.” se arată în decizia Curții de Apel București, transmisă către Alba24.

Remintim că bărbatul  de 46 de ani este din satul Căpâlna de Jos, comuna Jidvei, județul Alba și a fost reținut joi, de procurorii DIICOT, după ce a fost adus în București. Perchezițiile din locuința suspectului au durat aproape 20 de ore.

CITEȘTE ȘI: Componente pentru fabricarea unei BOMBE, găsite în casa bărbatului din Jidvei suspectat de terorism. Comunicat DIICOT

A amenințat cu maceta un jandarm

 

”În data de 21 mai 2016, în jurul orei 13:45, persoana vătămată M. G, de profesie jandarm, se afla împreună cu fiica sa în vârstă de 8 ani în parcul pentru copii aflat pe  în municipiul Brașov.

Pentru că dorea să fumeze, persoana vătămată a ieșit din parc și s-a deplasat pe un trotuar aflat în imediata apropiere a parcului.

Din locul unde se afla persoana vătămată a observat că inculpatul venea în direcția sa dinspre scara blocului în care locuia la acel moment, fiind însoțit de doi câini care nu aveau botniță, unul tinut în lesă și altul liber.

În momentul în care în zonă a apărut martorul T. V care se deplasa pe bicicletă, câinii inculpatului au început să se manifeste agresiv și să sară pe bicicleta martorului. În ciuda faptului că martorul a atras atenția inculpatului asupra faptului că nu ar trebui să lase câinii pe stradă, inculpatul nu a încercat în nici un mod să liniștească animalele și a adresat cuvinte jignitoare martorului.

CITEȘTE ȘI: Percheziții DIICOT la Jidvei, într-un dosar de AMENINȚARE TERORISTĂ revendicat în numele Organizației „Vlad Țepeș”

În acest context persoana vătămată a intervenit atrăgând atenția inculpatului asupra faptului că animalele ar trebui să poarte botniță pentru că nu este prima data când reacționează agresiv. Între cei doi a început o discuție contradictorie, inculpatul adresând inițial injurii persoanei vătămate, după care din plasa pe care o avea asupra sa a scos o macetă cu tăiș pe o singură parte, lungă de aproximativ 40 cm , strigând către persoana vătămată că o va tăia și îndreptându-se către aceasta din urmă.

Observând reacția inculpatului, martorul T. V. a intervenit, plasând bicicleta între cei doi în scopul protejării persoanei vătămate.

Inculpatul a părăsit zona, împreună cu câinii săi, îndreptându-se către linia ferată. După plecarea inculpatului persoana vătămată a anunțat incidentul organelor de cercetare penală și superiorilor săi ierarhici din cadrul jandarmeriei.

De asemenea persoana vătămată l-a sunat pe martorul C.  D., colegul său, pentru a sta cu copilul în condițiile în care el urma să participe împreună cu agenții de poliție la căutarea inculpatului.În ciuda faptului că agenții de poliție au efectuat verificări în zonă inculpatul nu a fost găsit.

În zonă s-a deplasat de asemenea un echipaj al jandarmeriei care să ajute la prinderea inculpatului.

Ulterior în jurul orei 16,00 în timp ce persoana vătămată și martorul C.D. se aflau pe au observat că inculpatul  Ovidiu Anghelidi, acesta fiind însoțit de cei doi câini care de această data erau în lesă.

În momentul în care inculpatul s-a apropiat de persoana vătămată, a dat drumul câinilor, a scos din sacoșă aceeași macetă și a amenințat persoana vătămată că o să o taie.

În acel moment au intervenit colegii persoanei vătămate care l-au somat pe inculpat să lase maceta jos, acesta nu s-a conformat și a fugit în direcția străzii Codrii Cosminului, fiind ulterior încercuit de jandarmi. Inculpatul a aruncat maceta în momentul în care a fost somat cu pistolul de către jandarmi.” se arată în rechizitoriul întocmit de către procurorii Judecătoriei Brașov.

”Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de inculpat.(…) condamnă inculpatul Anghelidi Ovidiu Nicolae la pedeapsa de 150 de zile amendă a câte 20 lei/ zi amendă pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare. (…) condamnă inculpatul Anghelidi Ovidiu Nicolae la pedeapsa de 150 de zile amendă a câte 20 lei/ zi amendă pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

(…) contopește pedepsele de mai sus urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 2oo de zile amendă a câte 20 lei/ zi amendă, respectiv de 4.000 lei. (…) confiscă de la inculpat o macetă metalică cu lungimea de 45 cm cu un grad de uzură de 50%” se arată în decizia Judecătoriei Brașov în data de 19 decembrie 2017.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava anunță schimbarea subprefectului Rașcovici. „O atitudine perversă, USR a „pariat” un întreg sistem pe mâna unui om”

Publicat

Europarlamentarul PNL Mircea Hava a anunțat joi seara, pe rețeaua de socializare Facebook, că subprefectul USR de Alba, Viorel Rașcovici „nu va mai fi subprefect”. 

Reamintim faptul că scandalul legat de studiile sub-prefectului de Alba (USR PLUS) a ajuns în faza instituțiilor statului. Reprezentanții Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca admit într-un răspuns pentru Alba24 că studiile post-universitare pe care actualul subprefect de Alba, Viorel Rașcovici, spune că le-a urmat la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, ar putea să nu aibă la bază o diplomă de licență valabilă. 

Citește și UBB Cluj-Napoca, SUSPICIUNI legate de studiile post-universitare ale subprefectului de Alba: Vom proceda la măsuri legale

„Qoud erat demonstrandum!

Evidența care se prefigura de câteva luni de zile ni s-a înfățișat. În adevărata sa lumină, cu acte și confirmare.

„Steaua” meteorică a subprefectului Rașcovici a apus, în ciuda celor care au vrut-o strălucitoare, cu orice preț. Un episod de „stand-up hypocrisy” în care actorul a fost susținut prea mult timp de o audiență incertă, inertă și greu convinsă să nu permită nici măcar genericul celei mai mari aberații din politica locală recentă.

Pata de pe uniforma polițiștilor cinstiți și ofensa adusă autorității și cetățenilor ne rămân exemple ale inconștienței unor politicieni locali dar și de la centru. Oameni care nu au înțeles că orice mic dubiu în privința unei persoane, într-o funcție publică, trebuie tratat cu responsabilitate, nicidecum cu toleranță și îngăduință. Sunt pregătit și de eventualele insinuări ale celor care ar putea spune că și PNL face parte din această coaliție. Da, e adevărat! Nici PNL nu e, întotdeauna, un model de deontologie la capitolul numiri politice. Însă, aici s-a depășit orice putea fi imaginat, fără precedent în Alba, cu un personaj a cărui semnătură nu valorează nimic nici în condica de prezență, cu atât mai puțin pe actele unei instituții ca Prefectura.

Așa cum mulți se așteptau, și cum altfel era normal, domnul Rașcovici nu va mai fi subprefect.

Este trist că sistemul încă permite astfel de erori, însă este bine că același sistem este pregătit să le îndrepte.

La fel de trist este și faptul că „oamenii noi” din USR, o „veritabilă” pepinieră de caractere, au decis să-l nominalizeze pe domnul Rașcovici pentru acest post, în condițiile în care știau foarte bine problemele grave pe care le ridica CV-ul acestuia. Poate chiar mai trist este faptul că însuși domnul Rașcovici, proaspăt îmbrăcat în haine politice și cu insigna USR la rever, a acceptat acest post, știind foarte bine situația în care se află și s-a aflat de-atât timp. Ne-am fi așteptat de la cel care a îmbrăcat niște ani buni haina de subofițer de Poliție, să dea dovadă de coloană vertebrală și corectitudine. Nu să se folosească de o conjunctură de moment ori de pârghiile pe care așa zis noii oameni ai politicii tocmai le-au descoperit, pentru a-și urmări propriu interes și propria căpătuială.

„Falsul de la Alba Iulia” rămâne, dincolo de urmările legale care nu se vor lăsa așteptate, o mostră de atitudine perversă prin care USR a „pariat” un întreg sistem pe mâna unui om.

Vinovăția în cazul Rascovici trebuie înțeleasă fără să facem abstracție de o întreagă conjunctură. De un lung șir de oameni care au girat impostura acestui om. Cu orice preț și orice mijloace. Cu nepăsare, îngâmfare și un, de neînțeles, munte de mediocritate toxică”, a scris joi seara europarlamentarul Mircea Hava, pe pagina de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

RABLA pentru ELECTROCASNICE: Ministerul Mediului AMÂNĂ lansarea anunțată în ”Vinerea Verde” și complică înscrierea în program

Publicat

electrocasnice

Programul Rabla pentru electrocasnice suferă o nouă amânare, transmit surse din cadrul instituţiei. Programul trebuie să înceapă vineri 8 mai, după cum declarase chiar ministrul Mediului.Nu ar fi la prima amânare, anul trecut programul nici măcar nu a mai fost lansat.

Aştfel, Rabla pentru electrocasnice nu va mai debuta pe 7 mai, aşa cum promitea ministrul Mediului Tanczos Barna, ci abia săptămâna viitoare.

În plus programul va fi modificat, iar cei din industrie se tem că înscrierea le va da bătăi de cap clienţilor.

Înscrierea va fi mai complicată în acest an

Anul acesta, transmit aceleaşi surse din cadrul Ministerului Mediului citate de Antena3, înscrierea va fi ceva mai complicată.

Cei care îşi doresc electrocasnice noi, vor fi nevoiţi să îşi facă mai întâi un cont pe site ul AFM, ceea ce înainte nu era o obligaţie.

Mai apoi, voucherele de reducere vor fi obţinute treptat: întâi pentru electrocasnicele mari şi după, pentru celelalte categorii.

La sfârșitul lunii aprilie ministrul Mediului preciza că programul va avea trei subcategorii pentru a nu se transforma într-un „program de cumpărat televizoare”.

Program focusat pe consum mai mic de energie

Potrivit acestuia, programul se va focusa pe aparatură care va avea consum mic de energie și va avea trei subcategorii.

„Eficiența prin reducerea consumului să fie maximă. Ne concentrăm în prima fază pe mașinile de spălat, frigidere, după care venim cu a doua etapă, probabil la două săptămâni, vom veni cu a doua etapă, pentru laptop, tabletă și televizor, astfel încât să asigurăm pentru familiile care trebuie să doteze gospodăria cu tablete și laptopuri.

Copiii au mare nevoie de asemenea sprijin pentru a putea participa la ore. În ultima fază, la probabil 4 săptămâni de la lansare, venim cu programul pentru aparate de aer condiționat, mașină de uscat rufe și ce mai rămâne.

Ele vor fi disponibile pentru cetățeni pe bugete alocate pe fiecare subgrupă, astfel încât eficiența programului să fie maximă și ca nu cumva să transformăm într-un program de cumpărat televizoare”, a mai spus ministrul.

Inițial, Rabla pentru electrocasnice” trebuia să înceapă în 15 decembrie, însă programul a fost amânat.

Fostul ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor Mircea Fechet anunța că Programul are un buget total de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) patru produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete.

Valoarea voucerelor pentru rabla pentru electrocansnice

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fiananțate este de:

– laptopuri – finanțare de 500 de lei;

– aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase, cu o finanțare nerambursabilă de 400 de lei;

– tablete și mașini de spălat rufe – finanțare nerambursabilă de 300 de lei;

– aspiratoare, cu o finanțare nerambursabilă de 200 de lei.

Inițial, Rabla pentru electrocasnice trebuia să înceapă pe 15 decembrie 2020, însă programul a fost amânat din cauza problemelor tehnice apărute la platforma de înscriere on-line.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Cum pot verifica restaurantele care dintre clienți sunt vaccinați, pentru a putea deschide 100%. Cîțu: Putem să avem o aplicație

Publicat

Restaurantele ar putea să verifice fiecare client într-o bază de date, cu CNP-ul introdus într-o aplicație, a anunțat prim-ministrul Florin Cîțu la Constanța, după o ședință cu autoritățile locale și reprezentanții industriei HORECA.

Premierul a fost întrebat cum vor ști restaurantele care dintre clienți sunt vaccinați pentru a putea deschide la capacitatea de 100%.

„Este o propunere pe care o vom discuta vineri, vom avea soluții.

S-ar putea să existe aplicații. Azi se știe că se poate verifica în aplicație, cu un simplu CNP.

Ne gândim să o facem și mai simplu, avem timp până la 1 iunie să găsim soluții, să vedem care va fi forma pentru a redeschide restaurantele. Cred că s-ar putea face o aplicație, dar acum cu CNP se poate verifica dacă cineva e vaccinat în aplicația pe care o avem”, a răspuns Florin Cîțu.

Întrebat dacă în aceste condiții, s-ar putea considera o discriminare față de turiștii nevaccinați, premierul a răspuns: „Propunerile pe care noi le facem le-am văzut și în alte țări care au rată avansată de vaccinare. În Israel erau și penalități, noi nu facem asta. Trebuie să înțelegem propunerile în contextul campaniei de vaccinare”.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Femeie în vârstă de 50 de ani, găsită spânzurată în locuință, într-un cartier din Alba Iulia

Publicat

O femeie s-a sinucis joi după-amiaza, într-o locuință din municipiul Alba Iulia. Potrivit unor surse Alba24, femeia avea 50 de ani și locuia în zona cartierului Ampoi 3. 

Aceasta ar fi fost găsită spânzurată în locuință de către o tânără, care ar fi fiica concubinului femeii.

Tânăra a fost cea care a anunțat mai apoi Serviciul de Urgență 112.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate