Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbatul din Şona care şi-a omorât în accident fiica şi iubita însărcinată, condamnat la 3 ani şi 9 luni de închisoare

Publicat

accident jidvei

Bărbatul din comuna Şona care a provocat acum doi ani accidentul rutier în care au murit iubita acestuia, însărcinată, dar şi fiica lui în vârstă de 2 ani, a ajuns după gratii. Vineri, Curtea de Apel Alba Iulia a dat decizia finală: 3 ani şi 9 luni de închisoare cu executare.

Potrivit IPJ Alba, vineri, în jurul orei 20.30, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei l-au identificat și reținut pe un bărbat de 33 de ani, din comuna Șona, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii. Bărbatul a fost condamnat, de Judecătoria Blaj, la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 9 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului. Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Vezi şi Bărbatul care şi-a omorât iubita însărcinată şi fiica de 2 ani într-un teribil accident a fost trimis în judecată. Riscă o condamnare de 10 ani de închisoare

Este vorba despre I.P. (33 de ani), din comuna Şona, autorul teribilului accident petrecut în 6 martie 2017 pe DJ107, la ieşirea din comuna Jidvei spre Blaj. În momentul accidentului, acesta avea alcoolemie de 1,01. Conducea un Opel înmatriculat în Mureş, nu a adaptat viteza într-o curbă, a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un BMW înmatriculat în Alba, care circula din sensul opus şi care era condus de un bărbat de 32 de ani, tot din Şona. În momentul impactului, în Opel se afla şoferul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, un alt bărbat de 49 de ani, tot din Şona, pasager pe scaunul din dreapta faţă, precum şi cele două persoane care au decedat, aflate pe bancheta din spate, respectiv o femeie de 24 de ani, din Jidvei, însărcinată în şapte luni, şi fetiţa ei de numai 2 ani. Şoferul şi celălalt bărbat din Opel au scăpat cu viaţă, cu răni uşoare. Şoferul vinovat de producerea accidentului era iubitul femeii decedate, precum şi tatăl copilei moarte şi a copilului care urma să se nască peste 2 luni.

Bărbatul a fost trimis în judecată în 2017, în stare de arest preventiv. În 19 aprilie 2018, Judecătoria Blaj a decis pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, o firmă de asigurări a fost obligată la plata unor daune morale şi despăgubiri materiale în valoare totală de peste 850.000 lei, în favoarea a şase părţi civile constituite în dosar.

În 10 mai 2019, Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, firma de asigurare şi o parte civilă, a desfiinţat sentinţa instanţei din Blaj şi a decis 3 ani şi 9 luni de închisoare cu executare pentru I.P. De asemenea, a majorat cuantumul daunelor morale de la 100.000 de lei la 150.000 de lei pentru o parte civilă şi a redus de la 165.000 lei la 130.000 lei, pentru alta. Decizia din 10 mai a instanţei este definitivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax