Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbatul din Stremț dat în urmărire internaţională pentru OMOR va fi predat autorităților italiene. Riscă ÎNCHISOARE pe VIAȚĂ

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a decis vineri ca bărbatul din Stremț, dat în urmărire internaţională pentru omor şi reţinut de poliţiştii din Alba, să fie predat autorităţilor italiene. Fapta pentru care este cercetat s-a întâmplat în mai 2012, bărbatul a fost de acord să fie predat autorităților italiene și a cerut, dacă va fi găsit vinovat, să își execute pedeapsa în România. De reținut este că pedepsele pentru faptele de care este acuzat pot ajunge până la închisoare pe viață în Italia. 

Vineri, 10 august, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus punerea în executare a mandatului european de arestare pe numele lui Aurel Ovidiu B., din Stremț.

Mandatul este emis de autoritățile judiciare din Italia care îl cercetează pe acesta pentru o tâlhărie alături de alte patru persoane  în urma căruia persoana vătămată, un intalian în vârstă de 64 de ani, a decedat.

Faptele de care este acuzat s-au întâmplat în luna mai a anului 2012, dar autoritățile din Italia au emis un mandat european de arestare în luna iulie a anului 2018.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: Bărbat dat în urmărire internaţională pentru OMOR în Italia, prins de poliţiştii din Alba, la Stremţ

Inculpatul a fost de acord să fie predat de către autoritățile române în Italia, iar, dacă va fi găsit vinovat de acuzele care i se aduc, doreşte să își execute pedeapsa într-un penitenciar din România.

Infracțiunile de omor calificat și tâlhărie, pentru care este acuzat bărbatul din Stremț, sunt pedepsite de codul penal italian foarte sever și pot ajunge până la detenție pe viață.

„Admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi în consecinţă: În baza art.103 alin.5, art.107 din Legea nr.302/2004 dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 06.07.2018 de autorităţile judiciare din Italia – Tribunalul din Mantova – Curtea cu Juraţi în dosar nr. 5/2014 Reg. Gen. Assise, pe numele persoanei solicitate B(…) AUREL OVIDIU (…). Ia act de consimţământul persoanei solicitate de a fi predată autorităţilor judiciare italiene. Constată că persoana solicitată nu a renunţat la beneficiul conferit de regula specialităţii. În baza art. 97 alin. 2 din Legea nr.302/2004, predarea persoanei solicitate se va face sub condiţia ca, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România în vederea executării acesteia. În baza art. 103 alin. 10 şi alin. 13 din Legea nr. 302/2004 dispune arestarea persoanei solicitate pe o durată de 30 de zile în vederea predării către autorităţile judiciare ale statului solicitant începând cu 10.08.2018 până la 8.09.2018. Revocă măsura arestării provizorii în vederea predării dispusă prin încheierea din 2.08.2018 a Curţii de Apel Alba Iulia.
Constată că persoana solicitată a fost reţinută începând cu data de 2.08.2018 ora 18.35 şi apoi arestată provizoriu în vederea predării începând cu 2.08.2018 până la 10.08.2018. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică azi, 10.08.2018”, se arată în minuta sedinței.

Potrivit documentului citat, conform sesizării, „persoana solicitată este cercetată de autorităţile judiciare competente din Italia pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat săvârşit în concurs cu alte persoane în scopul săvârşirii unei tâlhării, prevăzută de art. 110, art. 61 n.2 şi n.5, art. 575, art. 576 n. 1, art. 577 n. 3 din Codul penal italian şi tâlhărie, prevăzută de art. 110, art. 61 n. 5, art. 628 al. 1 şi al. 3 n.1 din Codul penal italian,
fapte pedepsite cu închisoarea pe viaţă, fiind suspectat că la data de 18.05.2012, acţionând în concurs cu alte patru persoane (coinculpate), a cauzat decesul numitului C.E., în vârstă de 64 de ani, pe care l-au agresat în timpul nopţii, în apropierea locuinţei sale din localitatea Curtatone (Mantova, Italia), în scopul săvârşirii unei tâlhării, provocând astfel moartea victimei”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax