Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Barem de promovabilitate la şcolile de şoferi, condiţie pentru păstrarea licenţei. Maşinile de examen trebuie să fie dotate cu camere video

sofer volan

Publicat

Şcolile de şoferi care nu au un anumit grad de promovabilitate a cursanţilor riscă să rămână fără licenţă. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anunţat că acesta trebuie să fie de minimum 40% în primul an de la reautorizare şi de 50% în cel de-al doilea. De asemenea, autoturismele şcolilor de şoferi trebuie să fie dotate cu camere de luat vederi, în cazul examenelor pentru obţinerea permisului.

Prevederile sunt incluse într-un ordin al ministrului Transporturilor, intrat în vigoare, prin care se reglementează funcţionarea şcolilor de şoferi din România.

„Şcolile de şoferi va trebui să îşi asume pregătirea integrală a unui cursant, atât cea teoretică, cât şi cea practică. (…) Până acum existau situaţii în care cursanţii primeau lecţii de conducere auto, practică de la instructori autorizaţi, dar nu exista responsabilitatea nimănui, în condiţiile în care cursantul era bine pregătit sau nu la finalizarea acestor şcoli”, a afirmat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, într-o conferinţă de presă.

Prin acest ordin, se urmăreşte o evaluare internă reală şi corectă înainte de eliberarea documentelor necesare înscrierii la examen.

Un alt element de noutate prevede ca autoturismele şcolilor de şoferi să fie dotate cu camere de luat vederi în cazul examenelor pentru obţinerea permisului.

Ministrul a spus că acest ordin a creat şi nemulţumiri, că au existat proteste din partea unor instructori, dar că ministerul nu îşi doreşte restrângerea activităţii acestora.

Dotarea şcolilor auto cu camere de filmat este obligatorie în termen de şase luni de la apariţia ordinului în Monitorul Oficial.

Potrivit unor reprezentanţi ai şcolilor de şoferi, gradul de promovabilitate pentru obţinerea permisului auto este în prezent de aproximativ 25% la prima încercare. Jumătate dintre candidaţi nu trec de examenul teoretic, iar dintre cei care ajung la proba practică doar 50% obţin permisul auto.

Sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. TopInstructoriAuto

    sâmbătă, 19.01.2019 at 15:41

    Rata de promovabilitate a tutoror scolilor si instructorilor auto din Romania: topinstructoriauto
    Sint datele oficiale publicate de DRPCIV, incepind cu anul 2009.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate