Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bariera de cale ferată de pe şoseaua de centură a Alba Iuliei, distrusă de şoferul unui autocamion

Publicat

Un bărbat de 34 de ani din Ighiu a fost sancţionat de poliţişti, după ce a distrus bariera de la pasajul CFR situat la intersecţia străzilor Mărăşeşti cu şoseaua de ocolire a municipiului Alba Iulia. Şoferul se afla la volanul unui autocamion cu remorcă, joi, în jurul orei 13.00 şi s-a angajat în traversarea căii ferate în momentul în care bariera se afla în curs de coborâre.

În urma impactului, bariera a fost deteriorată şi adusă în stare de nefuncţionare, motiv pentru care a fost necesară intervenţia lucrătorilor CFR. Faţă de conducătorul auto au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere, iar pentru nerespectarea semnalelor acustice şi luminoase aflate în funcţiune la trecerea nivel cu calea ferată, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 603 lei şi, ca sancţiune complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pe o perioada de 3 luni, conform art. 102, pct. 3, lit. c din OUG 195/2002.

Activitatea de transport pe calea ferată nu a fost afectată.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Ulise

    vineri, 09.09.2011 at 16:10

    De ce nu se face un pasaj suprateran peste calea ferata?
    Inafara de „plantat” havele si trandafiri nu se poate face chiar nimic in capitala de suflet a Romaniei ?
    Pardon, se mai fac cirpiri de poduri .

    • Bogdan

      sâmbătă, 10.09.2011 at 10:32

      Nu exista spatiu pentru a se face un pasaj in acel loc

  2. abbilbal

    sâmbătă, 10.09.2011 at 09:00

    Bună ziua domnule Ulise şi tuturor cititorilor (inclusiv redactorilor). Nu toate trecerile la nivel ale căii ferate întrunesc condiţiile tehnice pentru a fi transformate în pasaje supraterane sau subterane. De aceea sunt semnale luminoase, acustice şi bariere la trecerile la nivel ale căii ferate şi acestea trebuie să fie respectate iar şoferii care au şi remorci trebuie să ia în calcul şi lungimea acestora atunci când vor să „fenteze” o barieră.

  3. cititor

    sâmbătă, 10.09.2011 at 09:58

    ulise mama, hai sa facem un joc de imaginatie. Pune pasajul de la partos peste calea ferata de pe centura si spunemi daca ar merge. . . Adica ar merge daca ai demola cateva case si ai muta centura. Asa ca mai usor cu bagatul de vina ca macane . . .
    P.S. Intrarea dinspre Zlatna este in plin proces de modernizare, urmeaza si cea dinspre Cluj iar pasajul de la Partos se reface aproape de la 0. Nu iti inteleg frustrarea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax