Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Barometru Inscop: Opinii împărțite despre direcția în care se îndreaptă România. Sănătatea, principala sursă de îngrijorare

Publicat

spitalul judetean alba_obstetrica nou nascuti Românii au opinii împărțite privind direcția în care se îndreaptă România, iar pentru mai mult de un sfert principala sursă de îngrijorare este legată de înrăutățirea stării de sănătate, relevă rezultatele unui barometru Inscop.

46,7% dintre respondenți consideră în luna iulie că România se îndreaptă într-o direcție bună (față de 50,8% în aprilie), 41,8% sunt de părere că direcția este greșită (față de 36,1% în aprilie), iar 11,5% nu știu sau nu răspund (față de 13,2% în aprilie), arată sondajul.

Înrăutățirea stării de sănătate conduce în topul surselor de îngrijorare, cu 26,9% dintre opțiuni (față de 24% în aprilie), urmată de diminuarea veniturilor, cu 15,1% (față de 18,2% în aprilie), respectiv pierderea locului de muncă, cu 14,6% (față de 15,5% în aprilie).

Posibilitatea unui conflict/război în zonă îi îngrijorează pe 13,2% dintre respondenți (față de 14,4% în aprilie).

„Urmează creșterea prețurilor, cu 9,3% dintre opțiuni (față de 12,7% în aprilie). 6,8% dintre respondenți sunt îngrijorați de instabilitatea politică (față de 3,4% în aprilie), 5,6% de posibilitatea producerii unor calamități naturale (față de 5,3% în aprilie), iar 1,9% de deteriorarea mediului înconjurător (față de 2% în aprilie). 5% dintre respondenți se declară îngrijorați de alte probleme, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 1,7%”, se mai arată în barometrul Inscop.

Întrebați dacă au observat personal o reducere a prețurilor ca urmare a scăderii TVA de la 24% la 9% pentru alimente și băuturi nealcoolice, 60,8% dintre români răspund afirmativ. Nu au observat efectele acestei măsuri 35,2% dintre respondenți, iar 4,1% nu știu sau nu răspund.

Conform sursei citate, 53,6% dintre români consideră că viața lor a devenit mai grea în ultimii trei ani, în timp ce 41% apreciază că viața lor a devenit ceva mai bună. 5,4% dintre respondenți nu știu sau nu răspund la această întrebare.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax