Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Barometrul Comunităţii Locale: Primăria Alba Iulia vrea să vadă cât de mulţumiţi sunt cetăţenii de dezvoltarea oraşului şi procesul administrativ. Colaborare cu UAB

Publicat

universitate

Primăria Alba Iulia intenţionează să colaboreze cu Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru realizarea unui proiect numit „Barometrul Comunităţii Locale”, prin care se doreşte verificarea gradului de satisfacţie al cetăţenilor privind dezvoltarea oraşului şi procesul administrativ. Prin anchete şi chestionare online sau aplicate direct, la domiciliul locuitorilor, va fi posibilă colectarea unor date ce vor fi de folos administraţiei locale. Proiectul este bugetat cu 80.000 de lei pe an, timp de patru ani, în total 320.000 de lei şi intră pentru aprobare în Consiliul Local.

Proiectul „Barometrul Comunităţii Locale” presupune cunoaşterea ştiinţifică a raportării cetăţenilor la modul de dezvoltare urbană, măsurarea complexă a satisfacţiei acestora faţă de procesul administrativ şi dezvoltarea economică şi nevoile mediului de business local, respectiv a forţei de muncă. De asemenea include preluarea de propuneri structurate de la cetăţeni asupra proiectelor de devoltare urbană, cunoaşterea calităţii vieţii şi evoluţiei acesteia în rândul principalelor straturi ocupaţionale şi rezidenţiale din municipiu.

Se va derula prin anchete online pe eşantioane reprezentative pe perioada întregului an – cu rezultat o bază de date, un program informatic cu generarea de rapoarte publice -, trei focus-grupuri pe an cu categorii socioprofesionale şi anchete directe la domiciliu şi telefonic, în luna octombrie a fiecărui an, cu 800 de persoane chestionate.

Primăria va da 80.000 de lei pe an, timp de patru ani, pentru implementarea proiectului, iar Universitatea va mobiliza studenţii şi profesorii specializaţi în sociologie, dezvoltare comunitară, politici sociale, economie, servicii publice, care să se implice în activităţi.

Raportul de cercetare final va fi publicat de universitate cel târziu în luna decembrie a fiecărui an, în condiţii grafice de calitate deosebită şi în cel puţin 200 de exemplare anual, se mai arată în proiectul ce intră la aprobare în şedinţa de joi a Consiliului Local.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax