Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Barometrul încrederii oamenilor în instituții: Vezi cu cât au scăzut structurile de stat în ochii cetățenilor


Publicat

Cea mai mare parte a instituțiilor publice pierd din încredere în fața populației în această perioadă, comparativ cu „perioada de grație” pe care cetățenii au acordat-o puterii nou instalate în urma alegerilor de la sfârșitul anului trecut, arată un sondaj INSCOP realizat la inițiativa ziarului Adevărul.ro.

Potrivit analizei, dintre instituțiile politice, singura care a înregistrat creșteri din punctul de vedere al încrederii populației în perioada martie-aprilie 2013 este Curtea Constituțională. Toate celelalte (Primării, Consilii Județene, Partide Politice, Președinție, Guvern, Parlament) au scăzut în ochii oamenilor.

În Armată aveau încredere cu 0,3% mai mulți oameni în iulie decât în martie, iar creșteri s-au înregistrat și la nivelul SRI, SIE, DNA, în timp ce ANSV, Poliția și BNR au mai pierdut din încrederea populației.

Peste 5 procente din populație și-a pierdut încrederea în instituția Bisericii în ultimele trei luni, tendință care s-a păstrat la nivel de Organizații ale Societății Civile, Sindicate și Patronate. În schimb, universitățile, presa, băncile au mai crescut în ochii cetățenilor.

Vedeți mai jos barometrul încrederii populației în instituții:

Instituții politice:

Primării: 43,1% în martie – 37,9% în iulie

Guvern: 40,1 % în martie – 35,6% în iulie

Consilii Județene: 34,5% în martie – 32,9 % în iulie

Curtea Constituțională: 31,9% în martie – 35,7% în iulie

Parlament: 31,1% în martie – 25,8% în iulie

Președinție: 27,6% în martie la 25,1% în iulie

Partide politice: 18,5% în martie – 14,7 % în iulie

Instituții executive:

Armata: 64,3% în marie – 64,6 % în iulie

BNR: 50,3% în martie – 50,0% în iulie

Poliție: 48,3% în martie – 45% în iulie

SRI: 47% în martie – 48% în iulie

SIE: 46,2% în martie – 47,6% în iulie

DNA: 44,2% în martie – 47,4% în iulie

ANSV: 41,2% în martie – 35,3% în iulie

Instituții sociale și private:

Biserică: 69,1% în martie – 63,9% în iulie

Universități: 49% în martie – 51,9% în iulie

Presă: 41,9% în martie – 42,7% în iulie

Organizațiile societății civile: 38,4% în martie – 34,9% în iulie

Sindicate: 29,1% în martie – 25,7% în iulie

Patronate: 21,9% în martie – 21,1% în iulie

Bănci: 19,4% în martie – 22,3% în iulieȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Circotasul

    marți, 13.08.2013 at 21:49

    Si despre pompieri nimic. De ce? Sunt in continuare pe primul loc? … si asta deranjeaza?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Ministerul Educației cere școlilor actualizarea situației elevilor fără tablete sau telefon pentru cursuri online

Publicat

La o lună și jumătate de la începutul școlii, Ministerul Educației face reactualizarea situației elevilor și profesorilor care nu au dispozitive sau acces la internet pentru școala online.

Este vorba despre o adresă privind reactualizarea datelor în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), trimisă pe 28 octombrie la inspectorate, iar școlile l-au primit pe 29. Termenul limită pentru demers este luni, 2 noiembrie, potrivit edupedu.ro.

Școlile trebuie să actualizeze și starea conexiunii la internet pentru corpurile de clădire pe care le au.

Reamintim că la situația cerută în aprilie, erau 235.259 de elevi fără niciun dispozitiv sau/și fără acces la internet și “undeva la 1.900” de cadre didactice în aceeași situație. În Alba, erau 20.408 elevi doar cu telefon. Înainte de începutul școlii, erau 2.712 elevi (5,67%), dintre cei 47.825 incluși în sistemul de învățământ preuniversitar din județ, fără acces la dispozitive sau internet pentru a urma școala online.

În total 1.256.155 de elevi au fost raportați de către școli în cadrul recensământului organizat de Ministerul Educației în luna aprilie că nu au alt mijloc de acces pentru școala online în afară de smartphone.

Deocamdată, ministerul a cumpărat aproape 190.000 de tablete din cele 250.000 cuprinse în licitația plasată Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate.

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Vineri: Ultima zi în care persoanele juridice se mai pot înscrie în programele ”Rabla Clasic” şi ”Rabla Plus”

Publicat

Vineri este ultima zi în care persoanele juridice se pot înscrie în programele ”Rabla Clasic” şi ”Rabla Plus”, potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Programul “Rabla” – ediţia 2020 a demarat pe data de 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului. Autorităţile estimează că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani.

Totodată, Programul “Rabla Plus” a început pe 25 martie 2020, iar doritorii au posibilitatea să-şi cumpere o maşină 100% electrică sau electrică hibrid plug-in. Pentru prima dată în istoria sa, programul eco permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric.

De la înfiinţarea Programului “Rabla”, cel puţin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate, arată statistica Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT GRAV pe DN 74 Alba Iulia – Ampoița. Biciclist rănit după ce a fost lovit de o mașină

Publicat

Un bărbat care circula pe bicicletă a fost rănit într-un accident rutier petrecut vineri dimineața pe DN74 Alba Iulia – Zlatna, sectorul Șard-Ampoița.

Din primele date, bărbatul ar fi rănit grav.

În accident a fost implicat biciclistul și un autoturism.

Revenim cu amănunte.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Modificările de scenarii în școli din ALBA prin hotărâre CJSU. Care sunt unitățile de învățământ vizate și cum vor funcționa

Publicat

De astăzi, sunt unele schimbări în ceea ce privește scenariile de activitate în școli, decise prin hotărâre de Comitet Județean pentru Situații de Urgență. Unele unități de învățământ trec în scenariul roșu, iar altele în cel galben sau verde.

Prin Hotărârea CJSU nr. 51/29 octombrie, de vineri, 30 octombrie, rămân în scenariul roșu (școală online) unitățile de învățământ din Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Câmpeni, Ocna Mureș, Ciugud și Cricău.

Mai trece în scenariul roșu și Școala Gimnazială Ciuguzel (comuna Lopadea Nouă).

Potrivit aceluiași document, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din localitatea Unirea, pentru elevii de gimnaziu, vor fi cursuri exclusiv online, ca urmare a înregistrării unui caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus SARS-COV-2 a unui cadru didactic, începând cu data de 30 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile, de la data confirmării ultimului caz.

Școala Gimnazială Lopadea Nouă și Școala Primară Beța trec din scenariul de funcționare 3 – roșu, în scenariul de funcționare 2 – galben.

Grădinița cu Program Prelungit Noșlac și Grădinița cu Program Prelungit Găbud trec din scenariul de funcționare 2 – galben, în scenariul 1 – verde.

Școala Pianu de Sus, Școala Pianu de Jos și Școala Strungari trec din scenariul de funcționare 2 – galben, în scenariul 1 – verde.

De luni, 2 noiembrie, Școala Gimnazială Hopârta trece din scenariul de funcționare 3 – roșu, în scenariul 1 – verde.

Reamintim că și la Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” din Sâncel vor fi cursuri online, doar astăzi și apoi în continuare pentru elevi de gimnaziu, după ce sediul unității de învățământ a fost afectat de un incendiu.

Vezi Cursuri online la Școala Sâncel, al cărei sediu a fost afectat de incendiu. O parte dintre elevi vor merge la alte școli

În actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate