Connect with us
Publicitate

SPORT

Baschetbalistele de la CSU Alba Iulia, ambasadoarele sportului, la Roșia Montană și Cîmpeni

Publicat

Fetele de la echipa de baschet CS Universitatea Alba Iulia au susținut, la începutul săptămânii, un antrenament în prezenţa elevilor din Roșia Montană și Cîmpeni. Prezente pe podiumul campionatului național, cu 9 victorii și doar o înfrângere după primele 10 meciuri, baschetbalistele albaiulience au prezentat o mostră de sport profesionist, celor peste 200 de copii, unii dintre aceştia având ocazia să intre pe teren, la un meci demonstrativ.

Evenimentul a fost apreciat de cei prezenţi, atât elevi, cât şi profesori. ,,Sunt o mare iubitoare a sportului, a atletismului, dar astăzi vă pot spune că m-am îndrăgostit de acest sport. Cred că cineva se va ocupa de crearea unei echipe de baschet şi aici în Apuseni. Sunt convinsă că şi de aici vor fi descoperite noi talente. A fost un antrenament educativ, disciplinat pentru noi. Cred că asemenea acţiuni ar trebui repetate, sportul trebuie promovat”, a declarat Ionela Berindei, elevă din Cîmpeni. La o echipă de baschet visează și Jefry Coldy, elev din Roșia Montană. „Astăzi am avut ocazia să mă familiarizez mai bine cu acest sport. Cred că și noi am putea forma la Roșia Montană o echipă. A fost o zi în care pot spune că m-am îndrăgostit de acest sport”, a adăugat el.

Profesoara Minodora Popeiu, de la Şcoala „Simion Balint” din Roșia Montană a spus: „Participăm eu şi colega mea, prof. Laura Eftimie, alături de 29 de elevi ai şcolii noastre, copii care manifestă un mare interes pentru acest sport. Astăzi au reuşit să le «smulgă» sportivelor din Alba Iulia aproape toate tricourile. Chiar am avut astăzi ocazia să descoperim copii foarte talentaţi, cu mari înclinaţii spre acest sport. A fost un antrenament frumos, benefic şi educativ”.

Şi baschetbalistele s-au arătat încântate de eveniment. „Aici la Cîmpeni este o bază sportivă frumoasă, pe care și-ar dori-o foarte mulți sportivi. Chiar dacă nu se poate face performanță, sportul înseamnă sănătate. Cred că prin aceste antrenamente putem decoperi noi talente, tinerii să îndrăgească acest sport și să-l susțină. A fost o atmosferă de baschet autentică”, a declarat Taneisha Harrison, jucătoare la CSU.

Iniţiativa a aparţinut companiei „Roșia Montană Gold Corporation”, care a premiat copiii cu tricouri, pliante cu activitatea echipei și autografe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al RMGC, Cătălin Hosu, demersul de la Cîmpeni reprezintă demersul companiei de a susține comunitatea locală din Roșia Montană și județul Alba: „Roșia Montană Gold Corporation se implică permanent în viața comunității și susține activitățile sociale, culturale și sportive de aici. Baschetbalistele de la CS Universitatea Alba Iulia sunt adevărate ambasadoare ale sportului și ale unui stil de viață sănătos și ne bucurăm să vedem entuziasmul cu care elevi din Roșia Montană și Câmpeni au participat la acest antrenament”, a declarat Cătălin Hosu. Reamintim că, în vara acestui an, cunoscutul baschetbalist Ghiță Mureșan a susținut un antrenament cu copiii din Roșia Montană. Compania a anunţat că pregătește şi alte evenimente sportive adresate comunității locale.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax