Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bătaie în față biroului de șomaj din Câmpeni: Grupul ”Dăroaia” vs ”Câmpănarii”. Dosar penal vechi de 5 ani, închis de procurori

Publicat

Bătaia dintre două grupări de romi din Câmpeni, în fața sediului AJOFM Câmpeni, a fost tranșată în instanță la cinci ani de la comiterea faptelor.

Pe scurt, deși s-au bătut în dimineața zilei de 26 aprilie 2017 o decizie la Judecătoria Câmpeni a fost dată abia cinci ani mai târziu, în data de 18 noiembrie 2022. 

De asemenea motivarea a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portaul rejust.ro.

Procurorii care au anchetat cazul i-au împărțit în două tabere pe combatanții care și-au împărțit pumni și picioare, în timpul bătăii de stradă: ”grupul de persoane din comuna Roșia Montană au fost denumiţi ” grupul Dăroaia”, iar grupul de persoane aflat in spaţiul dintre cele două terase, a fost denumit „grupul Câmpănarii- care locuiesc pe Valea Caselor din orașul Câmpeni”, au precizat magistrații.

În grupul Dăroaia au fost două femei și doi bărbați, iar adversarii lor, gruparea Câmpănarii, au fost fost șase la număr: patru bărbați și doi femei.

Magistrații au precizat că între cele două grupuri era la mijlocu un scandal mai vechi, pornit de la un botez ținut în cartierul Dăroia, unde persoane din ambele grupuri s-au încăierat în timpul evenimentului.

Bătaia a fost surprinsă de camerele de luat vederi montate în zonă.

În linii mari, cei din grupul Dăroaia ajung în data de 26 aprilie merg la sediul AJOFM Câmpeni, în jurul orei 9.30, se arată în motivarea instanței.

La o terasă din zonă stateau cei din grupul Câmpănarii, iar cele două grupări s-au observat reciprioc.

Nu durează mult și în fața sediului AJOFM Câmpeni se strâng persoane din ambele grupuri, este și momentul în care începe scandalul.

În încăierare, cei prezenți s-au bătut cu pumnii picioarele, s-au aplicat și lovituri cu un cablu sau un furtun, și mai mult de atât una dintre combatante a aruncat cu un dosar cu documente într-un adversar.

La un moment dat apare și poliția în zonă, iar oamenii legii încearcă să îi potolească pe combatanți, dar aceștia au fost în continuare violenți și de față cu polițiștii.

În total, încăierarea durează undeva la 15 de minute, potrivit imaginilor suprinse de camerele de luat vederi, timp în care grupările au fost despărțite de polițiști și jandarmii care au venit în ajutor.

La sediul poliției grupul Dărăoaia a plecat cu mașina, iar Câmpănarii pe jos.

Scandalul a fost observat și de mai multe persoane aflate la instituțiile publice din zonă, iar parte din ele au dat și declarații ca martori, în dosar.

Dosarul penal a fost deschis pentru încăierare, dar între timp din 2017, până în 2022 a intervenit prescripția pentru faptă.

Drept urmare, pentru bătaia din data de 27 aprilie 2017 din fața sediului AJOFM Câmpeni, dosarul în care au fost implicate cele două grupuri a fost închis, mai exact a fost încetat procesul penal deschis pe numele celor implicați.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel în termen de 10 zile.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax