Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bătaie între fraţi pe strada Vasile Goldiş din Alba Iulia. Unul dintre ei a vrut să-şi apere mama de loviturile fiului ei şi s-a ales cu contuzie la cap

Publicat

Un scandal în familie izbucnit marţi pe strada Vasile Goldiş a fost urmat de intervenţia jandarmilor şi leziuni la cap pentru un tânăr de 22 de ani. Acesta a încercat să-şi apere mama în faţa furiei fratelui său şi a fost îmbrâncit. Acum agresorul de 19 ani riscă să fie cercetat penal.

Incidentul s-a petrecut marţi, 17 iunie, la ora 17.30, într-un bloc de locuinţe situat pe strada Vasile Goldiş din municipiul Alba Iulia. Întors acasă de la serviciu, un tânăr în vârstă de 22 de ani a surprins un scandal între mama şi fratele său. Nu era pentru prima dată, drept pentru care, la început, nu a considerat necesar să intervină.

Totuşi, observând ulterior că mama sa este îmbrâncită, s-a interpus între cei doi, a luat apărarea femeii şi a încercat să aplaneze pe cale amiabilă conflictul. Extrem de nervos, fratele l-a dat la o parte cu violenţă, împingându-l spre unul dintre pereţii locuinţei, acesta căzând şi lovindu-se la cap.

Anunţaţi prin 112, jandarmii au intervenit la timp, au aplanat situaţia tensionată şi au prevenit apariţia unor fapte mai grave. Victima a fost transportată la UPU Alba, unde a primit îngrijiri medicale de specialitate. Agresorul a fost identificat ca fiind Aurelian T. (19 ani), domiciliat în Alba Iulia şi, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârşirea de către acesta a infracţiunii de lovire şi alte violenţe, a fost întocmit un proces verbal despre împrejurările constatate. Actul de sesizare va fi înaintat poliţiei pentru continuarea cercetărilor în cauză.

Potrivit articolului 193 din Cod penal, „lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, „fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă”, iar „acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”.
Potrivit articolului 199 din Codul Penal, „dacă faptele prevăzute în art. ( …) 193 (…) sunt săvârşite asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime” ,”în cazul infracţiunilor prevăzute în art. 193 (…) săvârşite asupra unui membru de familie, acţiunea penală poate fi pusă în mişcare şi din oficiu. Împăcarea înlătură răspunderea penală”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax