Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Bătaie” pe noile locuri disponibile pentru vaccinarea cu AstraZeneca. În medie, s-au programat 16.000 de persoane pe oră!

Publicat

Aproximativ 16.000 de persoane s-au programat în fiecare oră pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru a se vaccina în noile cabinete deschise începând de astăzi. În aceste puncte, pacienții vor primi, din 15 februarie, serul produs de AstraZeneca.

Un adevărat „maraton” de înscrierile pe platforma de vaccinare a avut loc astăzi, după ce în întreaga țară au fost deschise 180 de noi puncte de imunizare a populației, potrivit RO Vaccinare.

În medie, în fiecare oră s-au înscris aproape 16.000 de persoane. În centrele noi deschise va fi administrat vaccinul produs de AstraZeneca.

Programarea se va realizea pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie.

Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie, au arătat reprezentanții Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19.

Conform recomandărilor autorităților medicale, imunizarea împotriva Covid-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani.

Ca element de noutate, pentru buna desfășurare a activității de vaccinare, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, care se va face la 56 de zile.

Programarea este deschisă pentru persoanele cuprinse în etapa I și II, respectiv persoane cu boli asociate și cei care lucrează în domenii esențiale.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax