Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bătălia ofertelor pentru show-ul cu daci și romani de la Alba Iulia: Achiziție directă pentru spectacolul de reenactment istoric

Publicat

Dacii și romanii intră în achiziție directă. Mai exact, Primăria Alba Iulia va organiza o achiziție directă pentru evenimente de reenactment din perioada romană.

Procedura de achiziție va fi lansată după ce au fost depuse deja două oferte în acest sens, iar la achiziție vor fi invitate cele două entități. 

Mai mult de atât, va mai exista o achiziție directă pentru o serie de ateliere antice, care se vor organiza tot săptămânal în Cetatea Alba Carolina.

Vorbim despre spectacolul de reconstituire istorică care era organizat de trupele de reenactori ai Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, în fiecare zi de vineri, de la ora 19.00.

Dacă până de curând doar Muzeul Național al Unirii se ocupa de evenimentele de reenactment din perioada romană, se pare că acum a mai apărut pe piață un concurent.

Potrivit reprezentaților Primăriei Alba Iulia, au fost depuse două oferte pentru daci și romani, însă purtătorul de cuvânt al instituției, Flaviu Buta, nu a putut preciza cine a depus ofertele.

Însă, potrivit surselor alba24.ro, unul dintre ofertanți ar fi asociațiile care au desfășurat și în anii trecuți spectacolul cu daci și romani, iar cea de-a doua ofertă ar fi a unei firme care desfășoară și un circuit cu autobuzul electric în Cetatea Alba Carolina.

Două achiziții directe

Va fi o achiziție directă cu invitație, pentru evenimentele de reenactment și una pentru ateliere antice.

Invitațiile vor fi trimise celor două entități care au depus deja oferte către Primăria Alba Iulia. Criteriul de selecție va fi prețul cel mai scăzut.

Cel mai probabil, în cursul zilei de luni, 14 iunie, va fi făcut public și caietul de sarcini pentru achiziția directă.

Alte spectacole de reenactment în Cetatea Alba Carolina

Flaviu Buta a mai declarat pentru alba24.ro că se va organiza și o achiziție pentru garda austriacă. Primarul Gabriel Pleșa a declarat de curând, pentru alba24.ro, că vor exista două evenimente cu garda austriacă: garda mică (cea care se făcea sâmbăta la ora 12.00) și garda mare (cea de seară, în care se trăgea și cu tunul).

De asemenea, în ultima vreme, a fost vehiculată și ideea unui spectacol de reenactment bazat pe intrarea lui Mihai Viteazu în Alba Iulia, fapt confirmat și de primarul Gabriel Pleșa.

Acesta a declarat pentru alba24.ro că momentul cu intrarea lui Mihai Viteazu în Alba Iulia trebuie studiat și verificat, pentru a corespunde atât din punct de vedere istoric, dar și din punct de vedere al calității actului artistic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax