Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Batalionul 136 „Apulum” a sărbătorit 159 de ani de la înființarea armei ”GENIU” în România. Demonstrații militare

Publicat

Batalionul 136 Geniu „Apulum” a sărbătorit astăzi, 24 mai 2018, 159 de ani de la înfințarea Armei Geniu în România.  Ziua a fost celebrată prin demonstrații militare care au constat în detonare de explozibili și sesiuni de trageri cu muniție reală de război.

În 1859 în Moldova prin aprobarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza ia naștere prima subunitate română de geniu, Batalionul 1 Geniu. La scurt timp un al II-lea batalion apare în Ţara Românească, care împreună cu cel din Moldova vor constitui primul regiment de geniu.

Primele batalioane de geniu ale oştirii române aveau un efectiv de 1000 de oameni fiecare, împărţiţi în patru companii.

În primul război mondial peste 1000 de geniști români au făcut sacrificiul suprem pentru apărarea țării.

Acum la 159 de ani de la înfințare, Batalionul 136 Geniu „Apulum” a marcat sărbătoarea printr-un concurs de tir și demonstrații de explozii controlate la Poligonul de tragere garnizoană Micești.

Manifestarea a început cu prezentarea participanților și o scurtă prezentare a istoricului unității. După a fost organizată o demonstrație de distrugere a unor obiecte cu material exploziv real.

Cel mai așteptat moment al manifestării a fost concursul de tragere cu muniție reală de război la care au participat reprezentanți ai poliției locale, reprezentanți ISU Alba, jurnaliști și civili.

După festivitatea de premiere a celor mai buni trăgători, soldații batalionului au realizat o sesiune de tragere demonstrativă cu armele din dotare ziua încheindu-se cu o masă tradițională gătită de bucătăria rulantă a armatei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax