Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Batalionul 136 Geniu „Apulum” va participa alături de militari americani, la exercițiul „Dragoon Crossing” din judeţul Arad

Publicat

militari alba

militari alba Începând de luni, 12 octombrie, Batalionul 136 Geniu „Apulum” din Alba Iulia va participa la exerciţiul „Dragoon Crossing” din zona localităţii Mîndruloc, judeţul Arad, alături de militarii americani din Regimentul 2 Cavalerie din USAREUR (Armata Americană din Europa).

În acest exerciţiu sunt implicaţi şi militari de la Batalionul 72 Geniu „Matei Basarab” din Brăila, Batalionul 52 Geniu „Tisa” din Satu Mare și Grupul 4 EOD Buzău, toate aparținând Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos”.

La acţiune vor participa peste 80 de militari şi 45 de mijloace tehnice.

Misiunea principală a geniştilor albaiulieni va consta în amenajarea și deservirea unui punct de trecere pe pod plutitor de pontoane (capacitate maxima 80 tone forţă), în scopul asigurării mobilităţii forţelor luptătoare, peste râul Mureş, în dreptul localităţii Mîndruloc din judeţul Arad.

De asemenea, în zona de responsabilitate, militarii vor avea ca sarcini construirea de platforme pentru elicopter, amenajarea de platforme pentru campare şi construirea de rampe de acces pentru transportoare auto blindate (TAB uri).

Detașamentul va fi condus de maiorul Josan Daniel, un ofițer cu o vastă experiență în planificarea, organizarea și desfășurarea acestor tipuri de misiuni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax