Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Bătrân de 80 de ani din Alba, condamnat pentru ucidere din culpă după un accident mortal produs la Câmpeni. Ce s-a întâmplat

Publicat

politie noaptea

Un bătrân de 82 de ani a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Câmpeni, după ce în urmă cu doi ani a accidentat mortal un bărbat care se deplasa pe marginea drumului. 

Accidentul mortal s-a produs în urmă cu doi ani, dimineața, în data de 12 noiembrie 2020, pe raza orașului Câmpeni În data de 10 ianuarie 2023, judecătorii au dat o primă decizie în dosarul de ucidere din culpă. 

La data comiterii accidentului bătrânul avea 80 de ani.

De asemenea motivarea instanței a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro. Din raportul de expertiză reiese că șoferul de 80 de ani, ar fi fost orbit de farurile unei mașini care se deplasa din sens opus, iar victima nu ar fi mers pe marginea drumului.

Potrivit motivării instanței, ”în data de 12 noiembrie 2020, în jurul orelor 05:17, în condiții de noapte, autoturismul Opel Astra, condus de inculpat se deplasează pe DJ75 pe raza localității Câmpeni, din direcția Câmpeni-Bistra, ajungând în zona kilometrul 78.

CITEȘTE ȘI: UPDATE ACCIDENT RUTIER MORTAL la Câmpeni: Un bărbat a decedat după ce a fost lovit de un automobil

În același timp, pe acostamentul din partea dreaptă a direcției sale de mers se afla staționat microbuzul marca Ford Tranzit din care au coborât două persoane care au plecat spre parcarea magazinului Peny aflată la aprox. 200 metri, trecând pe lângă o trecere de pietoni.

Cei doi pietoni s-au deplasat pe partea dreaptă a drumului, unul lângă celălalt. După ce pietonii parcurg aproximativ 80 metri, din fața lor din direcția Bistra-Câmpeni se deplasa autotractorul marca Volvo.

În același timp, în același loc ajunge și autoturismul Opel Asta condus de inculpat, care, deranjat de farurile autovehiculului ce se deplasa din sens invers, nu-i observă pe cei doi pietoni, astfel că nu păstrează o distanță laterală față de aceștia și-l lovește cu partea dreaptă a autoturismului pe (n.r. victimă) pe care-l proiectează pe acostament.

În urma impactului cu autoturismul (n.r. victima) suferă multiple traumatisme în urma cărora decedează.  Inculpatul oprește autoturismul pe partea dreaptă după aproximativ 70 metri;

autoturismul marca Opel Astra se deplasa cu o viteză de aproximativ 72 de kilometri la oră – condițiile de evitare a accidentului: accidentul din data de 12.10.2020 putea fi evitat atât de conducătorul auto cât și de pietonul putea evita producerea accidentului dacă conducea autoturismul cu viteza legală, iar, în momentul în care a observat că din sens opus se deplasa un alt autovehicul, drumul fiind în aliniament, reducea viteza astfel încât să-l poată opri în condiții de siguranță.

Victima putea evita producerea accidentului dacă, în momentul în care a ajuns în dreptul trecerii de pietoni, traversa drumul și ulterior se deplasa pe partea stângă a drumului, pe trotuar sau acostament”, se arată în motivarea instanței.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la un an şi 9 luni închisoare cu suspendare.

De asemenea s-au stabilit și daune civile: pentru partea civilă suma de 70000 lei cu titlu de daune morale şi suma de 1000 lei daune materiale;

– pentru părţile civile, patru la număr, câte 34700 lei pentru fiecare cu tilu de daune morale şi câte 1000 lei pentru fiecare cu titlu de daune materiale”, se arată în motivarea instanței.

Motivarea Judecătoriei Câmpeni nu este defnitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax