Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bătrână din Alba Iulia, „ţepuită” de doi tineri care susţineau că sunt reprezentanţi ai companiei de apă

Publicat

Poliţiştii din Alba Iulia îi caută pe doi tineri suspecţi de înşelăciune, care au “taxat” o femeie de 82 de ani din oraş cu 90 de lei pentru consumul la apă, fără să-i elibereze chitanţă. Bătrâna a reclamat incidentul la poliţie, luni, la ora 14.30.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, în jurul orei 10.00, la uşa apartamentului femeii au sunat doi tineri care s-au recomandat ca fiind reprezentanţii companiei de apă şi i-au solicitat să le permită să citească contorul. Unul dintre tineri s-a dus la baie pentru a citi contorul, iar celălalt i-a solicitat vârstnicei suma de 90 de lei, sumă pe care a notat-o pe un caiet după care cei doi au părăsit apartamentul fără a elibera vreo chitanţă. Ulterior femeia a realizat că a fost înşelată şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea  autorilor în vederea tragerii lor la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de fapte, poliţia recomandă:

– Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care se recomandă de la diverse instituţii (gaz, electrica, cablu, telefonie, etc) sau că oferă diverse servicii (deratizare, coșărit, etc) nu le permiteţi accesul în locuinţă până nu verificaţi fie la administrator dacă a fost solicitat serviciul acestora, fie telefonic, la instituţia unde pretinde că lucrează

– acordați mare atenție legitimării persoanelor cu care intrați în contact (infractorii obișnuiesc sa se folosească de legitimații false, atribuindu-si tot felul de calităţi);

– atenție la fizionomia lor şi a fotografiilor din actele prezentate (ei se pot travesti, pot purta peruci ori se pot legitima cu acte false).

– dacă aveţi suspiciuni în legătură cu persoanele care vă oferă/solicită diverse servicii, sesizaţi de îndată poliţia prin SNUAU 112.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax