Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Baza de agrement proiectată lângă Bazinul Olimpic din Alba Iulia ar putea fi MUTATĂ pe dealul Mamut. Ce spune primarul Mircea Hava

Publicat

terasa complex agrement alba iulia Prezent la şedinţa Consiliului Local Alba Iulia de marţi, primarul Mircea Hava a precizat că proiectul bazei de agrement din apropierea Bazinului Olimpic ar putea fi relocat în zona dealul Mamut, lângă Parcul Dendrologic. Este o variantă aflată în discuţii la nivelul administraţiei locale. Până se ava ajunge la o hotărâre în acest sens, consilierii au aprobat proiectul cu studiul de fezabilitate, în care este prevăzută o investiţie de aproape 6 milioane de euro şi lucrări de 16 luni.

„Ar fi excepţional dacă am putea muta tot ceea ce înseamnă o bază serioasă acolo. Chiar dacă se va construi un an în plus, asta nu înseamnă că se defrişează pădurea, ci doar se taie pentru a face loc bazinelor. Vă imaginaţi ce poate să însemne aşa ceva într-o zonă naturală, legat şi de parcul dendrologic, Apa până atunci va fi, pentru că se construieşte un nou bazin de sus”, a declarat primarul Mircea Hava, adresându-se consilierilor locali.

Legat de faptul că relocarea investiţiei ar putea presupune costuri mai mari, primarul a spus: „Desigur, va fi un pic mai scump. Nu putem vorbi în termini de câte locuri de muncă se creează. Este o investiţie pentru locuitorii şi municipiului Alba Iulia, pentru zeci de ani. Ar fi un proiect <de uau>. Cu totul altceva, indiferent că acesta este mai aproape de buricul târgului. Nu facem două (baze de agrement – n.r.), facem una, dar să vedem unde”.

Primarul a mai spus că este o idee în pregătire, iar proiectul va ajunge în atenţia consilierilor locali.

Referitor la terenul achiziţionat în spatele Bazinului Olimpic pentru construirea bazei de agrement, Hava spune că nu este nicio problemă: „Este o valoare şi, dacă vrem să facem ceva, fiţi siguri că se dublează, triplează valoarea”.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat marţi, de CL Alba Iulia, cu indicatorii tehnico-economici ai investiţiei în locaţia de lângă Bazinul Olimpic, construirea Bazei Sportive şi de Agrement reprezintă o investiţie de 25.503.123 lei cu TVA, adică aproximativ 5,77 milioane de euro.

Lucrările vor dura 16 luni, iar la finalul acestora, în baza de agrement ar urma să aibă acces 300 de persoane pe zi.

Investiţia va fi eşalonată pe doi ani.

Reamintim că Primăria Alba Iulia a iniţiat anul trecut proiectul privind construirea unui complex sportiv şi de agrement în zona Bazinului Olimpic din Alba Iulia, după ce vechea bază de la Schit a fost reconsiderată  şi va deveni „zonă verde”.

Baza de agrement de lângă Bazinul Olimpic va avea trei bazine exterioare – unul de înot, cu şase culoare, altul de agrement, cu hidromasaj şi încă unul pentru copii, cu tobogan. Complexul va mai avea teren de sport pentru tenis, volei, baschet, spaţii verzi, punct de alimentaţie fastfood, vestiare, duşuri şi grupuri sanitare.

Citeşte şi BAZA de AGREMENT de lângă Bazinul Olimpic din Alba Iulia va costa aproape 6 milioane de euro. Lucrările vor dura 16 luni

Pentru construirea bazei de agrement, Primăria Alba Iulia a cumpărat terenul de 4000 mp, în completarea celui de 8000 mp deţinut deja în zonă, astfel încât, la momentul finalizării proiectului, complexul sportiv şi de agrement se va întinde pe mai mult de 12.000 mp şi va fi amenajat inclusiv cu locuri de parcare, alei şi căi de acces.

Investiţia pentru cumpărarea terenului a fost de aproximativ  200.000 de euro.

Vezi şi VIDEO: Cum va arăta BAZA de AGREMENT de lângă Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Spaţii de relaxare, piscine, teren de sport

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

 1. toma

  marți, 30.06.2015 at 14:25

  Da, facem plaja la umbra, urcam apa in deal, transportul asigurat cu ,,carca,, …oare de ce o fi dat Primaria un purcoi de bani pe terenul de la Bazinul Olimpic ? Dar de ce a renuntat Primaria la vechiul amplasament al strandului de la Schit ? Deh, multe intrebari. Si toate fara raspuns.

 2. eu

  marți, 30.06.2015 at 14:53

  Multe schimbari in proiectul asta. Nu stiu de ce nu il proiectati in curte la un consilier sau la dvs pe strada,cu tot respectul e frumos in natura, dar cu ce pret si care e scopul, pt ca in alba totul se face cu un scop precis.

 3. marcel

  marți, 30.06.2015 at 17:32

  da, se vor investi o gramada de bani pe studii de fezabilitate, se va mai defrisa inca o mare parte din padure, se va face probabil strandul , dupa care va veni popa si va spune ca este prea mare galagie si prea multa goliciune si va trebui inchis (ca doar ce zice popa la noi este lege, mai ales ca este valea lui), inchis la fel ca strandul de la Schit, mai mult ca sigur tot din cauza popilor. Eu cred ca era mult mai simplu sa renoveze strandul de la schit , decat sa dureze ani pana se gaseste o locatie si zeci de ani pana se va realiza lucrarea.

 4. dan puf

  marți, 30.06.2015 at 19:22

  stai ca acu se gandesc pe unde pot sa fure mai mult.. la olimpic sau sus in deal .. eu cred ca sus in deal no sai vada lumea 🙂 oricum o baza de 300 de persoane e putin tare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax