Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc. Lege inițiată de Florin Roman, adoptată de Parlament

Publicat

Un proiect de lege prin care sălile de jocuri de noroc vor ține evidența, electronic, a celor care intră în aceste locații a fost adoptat luni de Camera Deputaților. Actul normativ a fost inițiat de deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

De asemenea, se vor întocmi baze de date cu persoanele autoexcluse şi indezirabile.

Proiectul se referă la completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

”Am mai trecut o lege importantă prin parlament, pe care am inițiat-o ca deputat, cu sprijinul colegilor din PNL. Legea oferă instrumentul juridic prin care cei dependenți de păcănele pot fi opriți să își facă praf viața. Și părinților să își poata proteja copiii de acest “drog”.

Închei, alături de PNL, un pachet legislativ prin care protejăm minorii de alimentația nesănătoasă de tip fast food, în scoli, sancționăm cu închiderea unităților pentru cei care vând alcool și tutun minorilor, sau aplicam pedepse drastice pentru cei care vând stupefiante copiilor noștri”, a anunțat Florin Roman.

Ce prevede noua lege

Potrivit proiectului, „organizatorii de jocuri de noroc vor identifica persoanele care intră în incinta locaţiilor în care se organizează şi se exploatează jocuri de noroc şi vor ţine evidenţa, în format electronic, a datelor de identificare ale acestora. Bazele de date constituite la nivelul organizatorului se arhivează prin grija acestuia şi se păstrează pentru un interval de minimum 5 ani de la constituire”, potrivit Agerpres.

De asemenea, se introduce obligaţia organizatorilor de jocuri de noroc de a întocmi o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse şi indezirabile.

Proiectul a obținut vot final în Camera Deputaților.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 31.10.2022 at 22:20

    Mă, nu ţi-e ruşine, ce lege importantă-i asta ? Cu ce ajută societatea românească legea ta ? Te ocupi numai de găinării, cum ţi-e obiceiul. Azi mâine, te lauzi cu o astfel de lege referitoare şi la cârciumi. Intri numai cu buletinul !

  2. vasi

    marți, 01.11.2022 at 08:08

    eu am inpresia ca Roman are ceva probleme in familie cu tigarile minorilor, cu pacanelele, ca alte legi mai de dai doamne nu prea initeaza, nu auzi de la el de legi ce pune statul in folosul cetatenilor din contra se ocupa de legi ce pune cetateanul sa faca treaba statului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax