Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc. Legea inițiată de Florin Roman a fost promulgată

Publicat

Legea prin care se va ține evidența electronică a persoanelor care intră în sălile de jocuri de noroc a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Actul normativ a fost inițiat de deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

Potrivit actului normativ, „organizatorii de jocuri de noroc vor identifica persoanele care intră în incinta locaţiilor în care se organizează şi se exploatează jocuri de noroc şi vor ţine evidenţa, în format electronic, a datelor de identificare ale acestora. Bazele de date constituite la nivelul organizatorului se arhivează prin grija acestuia şi se păstrează pentru un interval de minimum 5 ani de la constituire”, potrivit Agerpres.

De asemenea, se vor întocmi baze de date cu persoanele autoexcluse şi indezirabile.

Leges se referă la completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

La momentul în care a fost adoptată de Parlament, deputatul de Alba Florin Roman preciza că ”legea oferă instrumentul juridic prin care cei dependenți de păcănele pot fi opriți să își facă praf viața. Și părinților să își poata proteja copiii de acest <drog>”.

Actul normativ a fost aprobat în octombrie, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 28.11.2022 at 16:15

    Auzi la el ce-l deranjează, cine strică banii la păcănele ! Problemele ţării sunt altele, de care tu habar nu ai, că dacă ai avea, altcumva ai pune problema. Stai deageba prin Parlament şi mănânci la preţ redus.Slabă calitate umană în PNL-ul ăsta. Ai noroc că te susţin ăia care au luat puterea în 90.

  2. Mitica

    marți, 29.11.2022 at 12:28

    PILU, este o lege foarte bună sau, ești supărat ca ai sala de pacanele și nu te mai poți bucura de banii bolnavilor de pacanele?
    Felicitări d-lui Florin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax