Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bazinul Olimpic din Alba Iulia, finalizat abia în iulie. Ministrul Dezvoltării, interesat de stadiul lucrărilor


Publicat

Deși programat pentru a fi redeschis albaiulienilor la începutul lunii mai, Bazinul Olimpic din municipiu nu va putea fi vizitat nici acum. Potrivit primarului Mircea Hava, lucrările desfăşurate la acest proiect au fost mult mai complexe decât se preconizase inițial, așa că finalizarea investiției a fost decalată. Chiar și așa, constructorii asigură că bazinul va fi gata la începutul lunii iulie, iar primul care s-a arătat interesat de urgentarea lucrărilor este chiar finanțatorul, Ministerul Dezvoltării.

Primarul asigură că există tot interesul pentru redeschiderea cât mai repede a bazinului olimpic, iar în acest sens au fost purtate numeroase discuții cu constructorul. „Din ceea ce mi s-a spus, lucrările prevăzute la acest obiectiv au fost mult mai complexe decât s-a prefigurat inițial, așa că termenul stabilit inițial pentru luna mai a fost depășit. Constructorul a dat un nou termen , începutul lunii iulie, dar personal nu mai vreau să mă antepronunț și o să spun doar că bazinul va fi gata în iulie”, a declarat Mircea Hava.

Hava ne-a informat și de faptul că interesat direct de această investiție este chiar ministrul Dezvoltării, Eduard Hellvig, care ar dori să inspecteze stadiului lucrărilor. Bazinul Olimpic reprezintă o investiție finanțată de Ministerul Dezvoltării, iar proiectul presupune transformarea acestuia într-un adevărat centru de agrement dotat cu sală de fitness, minibar, saună și bazine de recuperare.

Vezi cum arăta bazinul în luna martie și despre  transformarea acestuia într-un centru de agrement.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. paula

  sâmbătă, 02.06.2012 at 08:16

  Domnule HAva, dar nu se lucreaza deloc acolo. Bazinul de la schit e uscat. Unde sa mergem sa facem baie? La Mures? Pai, inseamna ca nu ati vazut ca nu este statie de epurare la Alba Iulia. Cam mintiti, domnule Hava.

 2. Raluka

  sâmbătă, 02.06.2012 at 15:52

  Ma indoiesc ca bazinul se va deschide publicului in luna iulie.
  Cand eram pa clasa a IX-a incepusem sa merg la bazin constant, dar dintr-o data s-a inchis pt „lucrari”. Cred ca o sa termin liceul si nu o apuc sa mai inot in acest bazin :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

A condus fără permis o autoutilitară și a acroșat un autoturism parcat, la Ocna Mureș. Tânăr din județul Mureș, cu dosar penal

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Un tânăr din județul Mureș s-a ales cu dosar penal în Alba după ce a condus o autoutilitară și a acroșat un autoturism parcat regulamentar, la Ocna Mureș. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 5 mai 2021, în jurul orei 18:40, polițiștii din Ocna Mureș au intervenit pentru soluționarea unui accident rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe strada Brazilor din Ocna Mureș.

Polițiștii au constatat că un tânăr de 20 de ani, din Sărmașu, județul Mureș, în timp ce efectua manevre pentru a parca o autoutilitară, a acroșat un autoturism parcat regulamentar.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O căprioară a căzut într-un bazin de apă adânc de aproape patru metri. Intervenție dificilă a pompierilor din Blaj

Publicat

O căprioară a căzut într-un bazin de apă adânc de aproximativ patru metri, situat pe raza localității Blaj. 

În jurul orei 10:10, la fața locului s-au deplasat pompierii din Blaj pentru a salva animalul.

Potrivit ISU Alba, pompierii intervin în primă fază pentru imobilizarea căprioarei, care este foarte agitată, iar apoi pentru extragerea acesteia din bazin.

UPDATE: Căprioara a fost imobilizată și extrasă în siguranță din bazinul de apă, iar în aceste momente este evaluată de către un medic veterinar.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: Salonul Național de Artă dedicat Zilei Europei, la Galeria de Artă din Alba Iulia

Publicat

La Galeria de Artă din Alba Iulia are loc joi, 6 mai, începând cu ora 17:00, vernisajul expoziției – Salonul Național de Artă dedicat Zilei Europei. În cadrul evenimentului vor expune lucrări un număr de zece artiști. 

Expoziția va putea fi admirată la Galeria de Artă din Alba Iulia, aflată pe strada 1 Decembrie 1918, bloc M9 parter, până în data de 25 mai.

În cadrul acesteia pot fi admirate lucrări semnate de:

 • Livia Maria Moldovan
 • Victor Apostu
 • Adela Kostyal
 • Tereza Popa
 • Ileana Muntean
 • Thu Ha
 • Livia Cezara
 • Daniela Peleogianni
 • Cătălin Muntean
 • Traian Mârza

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ITM Alba: Amenzi de 10.000 de lei și cinci avertismente date de inspectori, după controale la firme din județ

Publicat

Inspectorii de muncă din Alba au dat amenzi de 10.000 de lei, în urma controalelor derulate săptămâna trecută la firme din județ.

În perioada 26 – 29 aprilie, în domeniul relaţiilor de muncă au fost verificate 16 de firme, cu un număr total de 510 de salariați. Au fost depistate 29 de nereguli și date 4 sancțiuni, respectiv trei avertismente și o amendă în cuantum de 2.000 de lei.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

 • netransmiterea în termenul legal a elementelor referitoare la încadrarea în muncă a salariaților;
 • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;
 • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
 • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;
 • netransmiterea în termenul legal în Revisal a modificărilor intervenite în executarea contractelor individuale de muncă;

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost verificați 4 de angajatori și găsite 4 nereguli. Inspectorii au aplicat 2 avertismente și 2 amenzi în valoare de 8.000 de lei.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

 • lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
 • lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
 • lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
 • lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
 • organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
 • lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
 • desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate