Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BCCO Alba a participat la prinderea unor traficanți de droguri de mare risc, din Cluj. Ce au capturat în urma perchezițiilor

Publicat

BCCO Alba a ajutat la destructrarea unor grupuri care făceau trafic de droguri pe raza județului Cluj. Este vorba despre o acțiune în care au fost realizate 27 de percheziții, la care au participat și polițiștii din Alba. 

Acțiunea a avut loc în 2 aprilie 2024. Persoanele reținute comercializau droguri de sinteză, droguri foarte nocive pentru consumatori.

Cei șapte inculpați au fost filați  în perioada august 2023 – martie 2024.

Cu ce se ocupau dealerii de droguri

Aceștia au deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de mare risc sub formă de cristal și substanțe psihoactive ( 3-CMC, 4-MMC,  2-CMC  și 2MMC) către consumatori din mai multe localități ale județului Cluj, pentru sume cuprinse între 300 și 3.300 lei.

În cea de a doua cauză instrumentată s-a reținut că, în perioada februarie 2023 – martie 2024, un inculpat a deținut, depozitat, manipulat și comercializat diverse cantități de substanță cu efect psihoactiv (2MMC), către consumatori din județul Cluj, pentru sume cuprinse între 300 și 500 lei.

În cadrul celui de al treilea dosar penal, cercetările au reliefat că, în perioada noiembrie 2023 – martie 2024, doi inculpați (din care unul se sustrage urmăririi penale) au vândut, în mod repetat, diferite cantități de substanțe psihoactive, precum și droguri de mare risc (2MMC, 2-CMC și 4-CMC), pentru sume cuprinse între 30 și 40 lei pentru un gram.

Ce au descoperit la percheziții

Pe parcursul cercetărilor și a celor 27 de percheziții domiciliare efectuate în mai multe localități din județul Cluj, au fost identificate și ridicate cantitatea de aproximativ un kilogram substanțe interzise  (4MMC, 3CMC și 2CMC), telefoane mobile, cântare electronice de mare precizie,  obiecte purtătoare de urme de substanță,  sume de bani în lei, precum și alte mijloace de probă.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Cluj –  Poliția  Municipiului Turda și Poliția  Municipiului Câmpia Turzii, ai BCCO Mureș, BCCO Alba, BCCO Oradea și   jandarmilor din cadrul  Grupării Mobile de Jandarmi Cluj Napoca,  a unui echipaj canin din cadrul  Direcției regionale Vamale Cluj și Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax