Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Mandate europene de arestare pentru 5 persoane în urma acţiunii de depistare a reţelei româno-franceze de prostituţie, la care a participat şi BCCO Alba

Publicat

Poliţiştii de la BCCO Alba Iulia au participat la instrumentarea unei cauze, alături de colegii de la SCCO Hunedoara, privind depistarea unor inculpaţi cercetaţi de autorităţile judiciare franceze, pentru constituire grup infracţional organizat şi trafic de persoane. Luni dimineaţa, procurorii DIICOT Hunedoara au desfăşurat mai multe percheziţii domiciliare la Petroşani şi, concomitent, autorităţile franceze au desfăşurat aceleaşi acţiuni în Franţa.

Vă prezentăm comunicatul DIICOT în legătură cu acest caz:

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara  au  desfăşurat, la data de 14 noiembrie 2011, o acţiune în vederea  depistării mai multor inculpaţi, cercetaţi de către autorităţile judiciare franceze, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi  trafic de persoane.

Acţiunea a fost declanşată urmare a cooperării judiciare internaţionale cu autorităţile  judiciare din Paris, Franţa,  D.I.I.C.O.T. primind mai multe cereri de asistenţă judiciară internaţională, în vederea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor aflaţi  pe teritoriul statului român.

La data de 14 noiembrie 2011, prin acţiunea coordonată a  autorităţilor române şi franceze, au fost efectuate 27 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Petroşani (7) şi pe teritoriul statului francez.

În fapt,  se reţine că membrii grupului infracţional organizat au obţinut beneficii financiare substanţiale din racolarea mai multor persoane de sex feminin, o parte dintre acestea minore, pe care le-au obligat la practicarea prostituţiei în diverse locaţii din Paris, Franţa.

La sediul D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Hunedoara au fost conduse mai multe persoane în vederea audierii.

Cauza a fost instrumentată  împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul SCCO Hunedoara şi BCCO Alba Iulia.”

UPDATE: Reprezentanţii Curţii de Apel Alba Iulia au comunicat că, marţi, instanţa a dispus punerea în executare a mandatelor de arestare europene pentru  cinci persoane din grupul cercetat de DIICOT, la solicitarea procurorilor. Vă prezentăm comunicatul primit la redacţie:

Curtea de Apel Alba Iulia a admis sesizările Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia cu privire la 5 cetăţeni români din judeţul Hunedoara, 4 femei şi un bărbat,  şi a dispus punerea în executare a mandatelor europene de arestare a persoanelor solicitate şi predarea acestora către autoritatea judiciară competentă din Franţa. În vederea predării Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a persoanelor solicitate, pe o perioadă de 29 de zile. Pe numele acestora autorităţile judiciare franceze – Curtea de Apel din Paris – Tribunalul de Înaltă Instanţă din Paris – au emis mandate europene de arestare în vederea desfăşurării urmăririi penale cu privire la infracţiunile de trafic de persoane, proxenetism, participare la grup infracţional organizat.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. bernstein iosif nicolae

    duminică, 20.11.2011 at 20:27

    solicit spre a fi contactat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax