Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

BCR nu mai dă credite „Prima Casă”. A fost epuizat plafonul pentru acest an, în primele trei luni. Românii s-au grăbit să ia împrumuturi prin program

Publicat

ipoteca-volontaria-legale-giudiziaria-300x300 Banca Comercială Română nu mai acordă credite „Prima Casă”, pentru că a fost epuizat plafonul alocat pentru acest an. Românii s-au grăbit să ia împrumuturi prin programul cu garanţii de la stat, îngrijoraţi că programul nu va mai continua şi în contextul modificărilor legate de proiectul legii dării în plată.

În oferta băncii mai sunt însă credite pentru cumpărarea de locuinţe, cele care nu sunt în programul „Prima Casă” şi care au, printre cerinţe, avans minim de 15%.

În ceea ce priveşte celelalte bănci, pentru programul “Prima Casă”, au mai rămas 630 de milioane de lei, potrivit datelor obţinute de Digi24 de la Fondul de Garantare. Prin urmare, băncile mai pot da credite “Prima Casă” în valoare totală de de 1,2 miliarde lei.

Vezi şi „Prima casă”: Plafonul de 1,69 miliarde lei a fost alocat în întregime, iar băncile au la dispoziţie sumele pentru 2016. Precizări de la Ministerul Finanţelor

Bancherii spun că au primit foarte multe cereri în această perioadă şi că finalizează zeci de aplicaţii pe zi.

Clientul are şanse maxime să obţină banii pentru credit dacă dosarul său a ajuns la Fondul de Garantare. Se complică situaţia pentru cei care au actele în analiza bancherilor, pentru că, dacă banca epuizează fondurile, intră pe liste de aşteptare până la o nouă alocare.

Românii s-au înghesuit să ia un credit cu sprijin de la guvern speriaţi că programul Prima Casă nu va mai continua şi că băncile vor cere un avans de 40% la împrumuturile imobiliare obişnuite. La „Prima Casă”, avansul este de 5%, iar dobânzile cele mai mici, de sub 4% pe an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax