Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Beat și fără permis la volanul unei mașini neînmatrculate: Un tânăr din Sâncel s-a ales cu dosar penal pentru cumul de infracțiuni în trafic

Publicat

pol

Un tânăr din Sâncel s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat de polițiști la volanul unei mașini, fără a respecta niciun dintre prevederile de bază ale legii. În urma unui control de rutină s-a dovedit că acesta consumase alcool, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mașșina pe care o conducea nu era înmatriculată.

La data de 30.03.2013, orele 00.30, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei, aflaţi în executarea serviciului de supraveghere şi control a traficului rutier, acționând în baza unui plan de acțiune privind combaterea infracțiunilor la regimul rutier, au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 107 de către G.I. T. (24 ani) din comuna Sâncel, judeţul Alba.

Cu ocazia verificărilor efectuate privind documentele autoturismului şi ale conducătorului auto, poliţiştii au stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar autorizaţia de circulație provizorie a autoturismului este expirată din data de 01.12.2012.

Întrucât emana miros de alcool, G.I.T. a fost testat cu aparatul alcooltest marca DRAGER, rezultatul testării fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Blaj,unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabiliri alcoolemiei.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal, în care faţă de G.I.T. se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana având o îmbibație alcoolica peste limita legală’’ faptă pedepsită de art.87 alin.1, din O.U.G. 195/2002 Rep. „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu poseda permis de conducere“ faptă pedepsită de art. 86, alin.1 din O.U.G. 195/2002 Rep. şi ,,conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat ” faptă pedepsită art. 85, alin. 1 si din O.U.G. 195/2002 Rep.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax