Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BEC a dispus reluarea procedurii de înființare a birorilor electorale din Alba, după scandalul listelor cu președinți

Publicat

Biroul Electoral Central a dispus reluarea operațiunilor de desemnare a președinților birourilor electorale din mai multe județe, printre care și Alba.

Măsura vine după ce a primit contestații legate de unele dintre persoanele desemnate în aceste birouri și a desființat Biroul Electoral de Circumscripție Alba.

Printre aceștia, secretarul județului Alba, Vasile Bumbu, dar și șeful Poliției Locale Alba Iulia, Ciprian Hârceagă și unii grefieri.

Lista completă a celor extrași inițial, poate fi vizualizată AICI.

Trei persoane au depus contestații cu privire la procedura de constituire a biroului județean și a celor locale.

De menționată că aceste desemnări ar fi trebuit să se facă din rândul magistraților și altor juriști, respectând un criteriu de proximitate între domiciliul sau reședința acestora și locația biroului electoral pentru care sunt desemnați.

BEC a dispus reluarea procedurii: Comunicatul Tribunalului Alba

Tribunalul Alba a transmis sâmbătă un comunicat în care precizează când se reia procedura de tragere la sorți a președinților birourilor electorale din județ.

Prin ANUNȚUL Nr. 3166/IIA/39/19.04.2024, au fost aduse la cunoștința publică împrejurările că, față de dispoziţiile Hotărârii nr. 34H/19.04.2024 a Biroului Electoral Central, în conformitate cu prevederile art. 26 alin. (9) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, în data de 22 aprilie 2024, la ora 08.15, va avea loc în şedinţa publică, la sediul Tribunalului Alba în sala 1, desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora, ce se vor constitui în județul Alba pentru alegerile din data de 9 iunie 2024.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Statul

    luni, 22.04.2024 at 08:47

    Dacă ,,Pretura” stă !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax