Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

BEC Alba interzice materialele tricolore pentru referendum. Mii de afișe electorale, vizate. Decizia poate fi contestată

mash teologie

Publicat

Biroul Electoral al Circumscripţiei nr. 1 Alba, înfiinţat pentru organizarea Referendumului pentru revizuirea Constituţiei a dispus înlăturarea tuturor materialelor electorale care conţin combinaţii de culori într-o succesiune care reproduce drapelul României din toate locurile publice şi de pe toate panourile special amenajate, după ce a admis plângerea formulată de un cetăţean care a sesizat problema la BEJ.

Decizia, luată joi nu va produce efecte pentru că nu este definitivă. Acesta poate fi contestată în termen de 48 de ore la Biroul Electoral Central, care expiră sâmbătă, 6 octombrie, în prima zi de desfăşurare a referendumului pentru revizuirea Constituţiei

Se constată că la data de 4.10.2018 a fost înregistrată sub nr. 75/2018 la BEC nr. 1 Alba plângerea formulată de către domnul Branca Cristian, prin care învederează faptul că în circumscripţia electorală nr. 1 Alba, există afişate în diverse locuri publice, şi pe toate panourile special amenajate, materiale electorale realizate cu încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 208/2015 şi ale OUG nr. 86/2018, solicitând înlăturarea acestora în cel mai scurt timp.

În motivare, se susţine că materialele electorale afişate nu respectă dispoziţiile art. 79 alin. 4 şi 7 din Legea nr. 208/2015, deoarece pe un panou electoral se pot aplica numai două afişe electorale, fiind interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României. În probaţiune au fost anexate fotografii ale unor panouri electorale.

Analizând plângerea, cu unanimitate de voturi, BEC nr. 1 Alba admite solicitarea de îndepărtare a materialului electoral, pentru următoarele considerente”, se susţine în conţinutul deciziei BEC Alba.

Membrii Biroului Electoral maia firmă că, potrivit opiniei Biroului Electoral Central exprimată în adresa nr. 92/C/BEC/R/2018, sunt aplicabile în mod corespunzător prevederile art. 79 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare având în vedere art. 62 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare.

Din planşele fotografice anexate plângerii rezultă că acestea conţin combinaţii de culori într-o succesiune care reproduce drapelul României, se constată că acestea sunt realizate cu încălcarea dispoziţiilor art. 79 alin. 7 din Legea nr. 208/2015 şi se impune a fi îndepărtate.

Admite plângerea formulată de petentul Branea Cristian şi în consecinţă dispune înlăturarea de îndată din toate locurile publice şi de pe toate panourile special amenajate a tuturor materialelor electorale care conţin combinaţii de culori într-o succesiune care reproduce drapelul României.

Prezenta hotărâre se aduce la îndeplinire de către Primarul mun. Alba Iulia. Cu drept de contestaţie în 48 de la data afişării. Contestaţia se depune la Biroul Electoral Central”, se arată în Hotărârea BEC nr.1 Alba”, se mai susţine în hotărârea BEC Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate