Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BEJ Alba a dispus înlăturarea unor afișe ale PNL, PSD și ALDE. USR a acuzat încălcarea legii în mai multe localități

bej

Publicat

Biroul Electoral Județean Alba, a dispus marți îndepărtarea unor afișe electorale ale PNL, PSD și ALDE, care au fost amplasate pe panourile electorale în număr mai mare de un exemplar pentru fiecare partid, după ce organizația județeană a USR a semnalat încălcări ale legii în mai multe localități din județ.

Reprezentanții PNL au lipit mai multe afișe decât prevede legea electorală pe panourile din 18 localități, cei ai PSD în două orașe, iar cei ai ALDE într-o singură localitate. 

Localitățile în care Partidul Național Liberal a amplasat mai multe afișe: în comuna Unirea, în oraș Ocna Mureș- Micoșlanca, Uioara de Jos (Ciunga), Uioara de Sus și sat Războieni, comuna Mihalț- sat Cistei, comuna Unirea sat Ciugudu de Sus, comuna Mirăslău -sat Decea, municipiul Blaj, oraș Câmpeni, comuna Galda de Jos- sat Galda de Jos, comuna Cricău, -sat Cricău.

Partidul Social Democrat a lipit mai multe afișe în Ocna Mureș -satul Războieni și în Câmpeni. Alianța Liberalilor și Democraților în comuna Cricău-sat Cricău. 

BEJ Alba a trimis plângerea USR către Inspectoratul Județean de Poliție Alba, pentru identificarea celor care au lipit afișele și amendarea lor de către polițiști.

Totodată, URS a depus o plângere împotriva Pro România prin care a reclamat că afișele acestui partid combină culori care reproduc drapelul României, care însă a fost respinsă de BEJ Alba.

Decizia de îndepărtare a afișelor a fost înaintată primăriilor din localitățile în cauză, care vor trebui să o pună în aplicare cât mai curând posibil.

Potrivit legii electorale, ”pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale care participă la alegeri, ori candidat independent, poate aplica un singur afiș electoral”, care nu poate depăși dimensiunile de 50 pe 30 de centimetri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate