Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ben Toma, născut la Cluj, ales președinte al Camerei Reprezentanților din Arizona. Românul cu cea mai înaltă funcție din SUA

Publicat

Un politician american născut în România, Ben Toma, a fost ales preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din statul Arizona.

El a fost ales în această funcţie marţi de către membrii grupului republican din Camera Reprezentanţilor din cadrul celei de-a 56-a legislaturi din statul Arizona rezultate în urma alegerilor de la mijloc de mandat.

Este statul în care Joe Biden l-a învins „la mustață” pe Donald Trump în 2020 și unde la alegerile din acest an au apărut probleme care l-au făcut pe Donald Trump să acuze din nou fraude electorale.

Ben Toma a devenit astfel românul cu cea mai înaltă funcţie politică din Statele Unite, după cum a scris pe Facebook ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

Cetăţean american, născut la Cluj -Napoca, Toma este reprezentant republican în Camera Reprezentanţilor din Arizona din anul 2017, iar în actuala 55-a legislatură a ocupat funcţia de lider al majorităţii.

„Este un privilegiu profund să conduc Camera Reprezentanţilor şi grupul majoritar republican”, a declarat preşedintele ales, Ben Toma, care a emigrat în Statele Unite la vârsta de nouă ani, când el şi familia sa au fugit din România, ţară condusă de comunişti, scrie miercuri ziarul Tribuna Românească al românilor americani, citat de Agerpres.

YouTube video

„Împreună, ştiu că această Cameră se va ridica pentru a face faţă provocărilor imense ale statului şi vom continua să facilităm libertatea şi oportunităţile pentru fiecare cetăţean din Arizona”, a mai declarat Toma, conform ziarului citat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax