Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Beneficiarii ajutoarelor sociale, obligaţi să participe la intervenţii în situaţii de urgenţă

Publicat


Beneficiarii ajutorului de incluziune, persoane apte de muncă, vor trebui să participe la activitățile serviciilor voluntare pentru situații de urgență. Un proiect legislativ în acest sens a fost iniţiat de parlamentari ai PMP, anunță Agerpres.

Inițiatorii dau și câteva exemple de situații în care beneficiarii de ajutoare ar trebui să fie implicați: evacuarea apelor din inundații și băltiri de pe terenurile agricole, înlăturarea zăpezii în situația căderilor masive, eliberarea căilor de circulație de copaci, stâlpi, crengi doborâte de furtuni, precum și sprijinirea populației pentru refacerea gospodăriilor afectate.

Totodată, beneficiarii de ajutor de incluziune vor fi obligați să participe la activitatea de pregătire în domeniul situațiilor de urgență.

Documentul prevede că primarii au obligația să propună consiliilor locale condițiile de participare, drepturile, obligațiile, atribuțiile și procedurile care revin acestor persoane, precum și lista actualizată a acestora.

Proiectul prevede și sancțiuni. Astfel, edilii vor fi sancționați cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei dacă nu respectă aceste obligații.

De asemenea, persoanelor apte de muncă, ce beneficiază de venitul de incluziune și nu îndeplinesc aceste obligații pe o perioadă mai mare de 30 de zile, li se suspendă acordarea ajutorului de incluziune pentru 3 luni.

La expirarea termenului, dacă aceste persoane nu își îndeplinesc această obligație, atunci vor putea solicita din nou dreptul la ajutorul de incluziune după o perioadă de 6 luni.

Proiectul ce ar urma să modifice și să completeze legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune a fost inițiat de 17 parlamentari PMP, printre care și senatorul Traian Băsescu și va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaților. fiind for decizional.

sursă: realitatea.net


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Platformă din România a British American Tobacco, atacată de hackeri. Au cerut răscumpărare pentru recuperarea datelor

Publicat

securitate cibernetica hacker internet

O platformă românească deținută de compania British American Tobacco a fost afectată de un atac cu malware de tip ransomware și o scurgere de date. Datele se aflau într-o bază Elasticsearch nesecurizată, pe un server localizat în Irlanda, iar volumul de date a fost de aproximativ 325 GB. În plus, au descoperit că hackerii au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Pieton accidentat MORTAL în zona unei treceri de pietoni din Alba Iulia. Victima este un bărbat de aproximativ 50 de ani

Publicat

Un pieton a fost acroșat miercuri seară, în apropierea unei treceri de pietoni din Alba Iulia, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba și a fost lovit la prima vedere grav.  Accidentul s-a produs în apropiere de BRD, în centrul municipiului, la  intersecția străzilor Iuliu Maniu cu Ardealului.  UPDATE 1: Ora 18.25: Personalul medical […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 22.000 de persoane condamnate au fost eliberate prin recurs compensatoriu. În top, tâlhăria și furtul

Publicat

inchisoare

Peste 22.000 de deținuți au fost eliberați prin recurs compensatoriu, în ultimii doi ani, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Majoritatea erau condamnați pentru tâlhărie sau furt, dar sunt și infractori care erau după gratii pentru omor, care acum sunt în libertate. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au precizat, marţi, pentru Agerpres, că, de la data […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Urmarea protestului din fața Kronospan Sebeș: Amendă de 3.000 de lei și confiscarea lemnului în plus, găsit în camionul sigilat

Publicat

Autoritățile din județul Alba au reușit să măsoare, până la urmă, lemnul din mașina sigilată în urma protestului organizat în fața companiei Kronospan din Sebeș. Marți, mai mulți protestatari au pichetat sediile companiilor HS Timber Group (fosta Holzindustrie Schweighofer) și Kronospan. Reamintim că aceștia au protestat împotriva tăierilor ilegale de pădure din România. La un […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate