Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Beniamin Todosiu, deputat USR: Coaliția hoției PNL – PSD bagă mâna adânc în bugetul pentru 2022 și în buzunarele românilor

Publicat

”Proiectul de buget pentru anul 2022 arată tot mai clar că PNL și PSD s-au unit pentru un singur scop: jaful banului public. Coaliția hoției a croit un buget care să mulțumească baronii locali și firmele prietene celor două partide politice.

Astfel, era și normal ca pentru a se acoperi și mai mult de ochii Justiției, Guvernul să taie din bugetele instituțiilor care luptă împotriva corupției. Bugetul Ministerului Public este tăiat cu 19%, față de anul 2021, iar bugetul DIICOT, instituție care trebuie să se ocupe de combaterea criminalității organizate, este tăiat cu 22%.

Inclusiv bugetul DNA este mai mic, comparativ cu acest an, iar reducerile sunt tocmai la cheltuielile de personal.

Măsura demonstrează, dacă mai era nevoie, că actuala coaliție PNL – PSD este orientată spre furt și risipa banului public, astfel încât se asigură din timp că nu va fi deranjată de Justiție în acest jaf național.

În noul buget pentru anul 2022, Educația rămâne din nou codașă la finanțare, iar 6% din PIB este doar un vis frumos și un slogan de campanie electorală. La fel și „grandiosul” proiect de țară „România Educată”, al domnului Iohannis, rămâne doar o broșură frumos colorată, prin care președintele a mințit românii că îl interesează educația copiilor.

În tot acest timp, în România Educată, în care nu sunt bani pentru Educație, bugetul alocat Administrației Prezidențiale și lui Klaus Iohannis crește cu 23%. La fel se întâmplă și la toate serviciile secrete: SRI, SIE, STS, SPP.

În bugetul pentru anul viitor apare linia bugetară special croită pentru satisfacerea financiară a baronilor locali din PNL și PSD. Linia este denumită „transferuri între unități ale administrației publice”, adică transferuri din banii contribuabilului către pușculițele de partid.

În total, Guvernul PNL-PSD a pregătit 52 de miliarde de lei pentru această linie bugetară, care maschează celebrul PNDL 3 și aici sunt frumos împachetați banii pregătiți pentru baronii locali și firmele de partid.

Anul viitor, președintele PNL, Florin Cîțu, își va plăti cu bani publici locul de lider al liberalilor cumpărat la congres de la baronii locali din partid. Fiecare leu va fi din buzunarele românilor.

Și jaful banului public nu se oprește aici! Ați auzit de Academia Oamenilor de Știință? Este una dintre uzinele de sinecuri de lux ale PSD și are cea mai spectaculoasă creștere în bugetul pe 2022: 232% în plus față de 2021.

Academia aceasta de sinecuri, foști nomenclaturiști sau politicieni eșuați are printre membri pe Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu sau Teodor Meleşcanu și va avea un buget de 10 milioane de lei.

În 2019, de exemplu, doar puțin peste 2% din bugetul instituției au mers către activități „academice” – simpozioane cu discursuri prăfuite, pișcoturi și cafeluțe. Restul banilor au mers către indemnizații și plata angajaților.

Președintele academiei primește 22.000 de lei pe lună, vicepreședintele și secretarul științific câștigă câte 17.000 de lei pe lună. USR solicită desființarea acestei academii fantomă sau oprirea finanțării publice și a depus în Parlament un proiect de lege în acest sens.

Încheiem exemplificarea cu lista alocărilor pentru comunitățile din România, unde vedem că din nou municipiile, orașele și comunele conduse de primari USR sunt sărite de la finanțare, iar în schimb, baronii PNL și PSD primesc bani cu nemiluita. Aceasta este distribuirea echitabilă și corectă pe care o promovează PNL și PSD, două partide care și-au dat mâna în cel mai mare jaf al banului public din România.

Concluzia e simplă: 2022 va fi anul în care trebuie să ne așteptăm că Guvernul PNL – PSD ne va băga adânc mâna în buzunare pentru a „finanța” hoția și corupția”, a declarat Beniamin Todosiu într-un comunicat de presă.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 22.12.2021 at 13:41

    Ma baiatule, la guvern ai lor, la Primarie ai vostrii ”din intamplare”. Dar la asta nu am vazut sa faci vreun comentariu, sau l-ai lasat pe Plesa sa preia justificarile.

  2. Oz

    miercuri, 22.12.2021 at 23:52

    Uitel ba si pe al nostru… credeam ca doarme dar el medita

  3. Stelian ion

    sâmbătă, 25.12.2021 at 17:15

    Poate ne spune domnul Todosiu ce au facut cu banii hotii care au adunat f.multi bani din donatiile ptr.Cumintenia pamântului in 2016.Oare tot pesedeuuuul era si atunci la guvernare?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax