Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Beniamin Todosiu USR PLUS: Soluția pentru a depăși pandemia este vaccinarea. Apel către parlamentari să se implice în campanie

Publicat

” De la tribuna Parlamentului, deputatul USR PLUS, Beniamin Todosiu, a apelat la o implicare a tuturor decidenților politici în campania de vaccinare și a nevoii ca aceștia să informeze corect cetățenii. Acesta a menționat că în județul Alba, împreună cu colegii săi, au inițiat o campanie de informare și conștientizare privind importanța vaccinării. ,,Mergem în orașele și comunele județului și încercăm să vorbim cu cât mai mulți oameni, explicându-le importanța vaccinării, oferindu-le informații din surse oficiale și încercând să combatem miturile care s-au creat în jurul vaccinurilor.”, a declarat deputatul.

Declarația politică integrală o puteți regăsi în cele ce urmează:

„Stimate domnule/doamnă președinte de ședință,

Stimați colegi,

Declarația mea politică de astăzi vizează un subiect extrem de important: Campania națională de vaccinarea împotriva COVID – 19

De peste un an de zile, ne luptăm cu pandemia, iar în tot acest timp am suferit noi și apropiații noștri. Peste 28.000 de oameni au murit în România din cauza acestui virus. Școlile, restaurantele, teatrele, cinematografele, stadioanele sunt închise sau parțial închise. Pandemia ne-a schimbat viața și normalitatea socială pe care o știam.

Cum depășim pandemia pentru a reveni la normalitate?

Această întrebare ne frământă pe toți și ar trebui să fie tema principală de reflecție, atât pentru Guvernul României, cât și pentru toți decidenții politici.

Soluția, dragi colegi, este vaccinarea și ar trebui să sporim eforturile pentru a oferi românilor posibilitatea să se vaccineze. În aceste momente este nevoie să comunicăm corect, să le explicăm oamenilor importanța vaccinării și să îi încurajăm să se vaccineze. Inclusiv clasa politică trebuie să promoveze un mesaj de solidaritate și unitate pentru a le arăta românilor că numai împreună putem trece cât mai repede peste această criză.

România se apropie în aceste zile de aproape 4 milioane de persoane vaccinate, dintre care aproximativ 2,5 milioane cu ambele doze. Nu este puțin, însă mai este mult până la o pondere din totalul populației, care să facă diferența și să oprească răspândirea virusului SARS-COV-2.

În județul Alba, alături de colegii mei, am lansat o campanie de informare și conștientizare privind importanța vaccinării. Nu facem politică, nu vorbim despre politică, ci doar promovăm vaccinarea ca soluție pentru a învinge pandemia. Mergem în orașele și comunele județului și încercăm să vorbim cu cât mai mulți oameni, explicându-le importanța vaccinării, oferindu-le informații din surse oficiale și încercând să combatem miturile care s-au creat în jurul vaccinurilor. Și acesta este rolul unui ales: să fie între omeni și să îi ajute să înțeleagă soluțiile pentru ieșirea dintr-o situație de criză.

Și suntem într-o situație de criză profundă, care pune presiune pe sistemul de sănătate, a afectat economia, iar sectorul HORECA este aproape de colaps. Cred că vedeți și dumneavoastră numeroase afaceri, mai mari sau mai mici, cum au fost afectate de pandemie, vedeți datele statistice care arată o creștere a șomajului în anumite sectoare. Toate aceste probleme nu le vom depăși, dacă nu vom ajunge la normalitate, iar normalitatea poate fi recâștigată doar dacă învingem pandemia”.

Voi încheia, dragi colegi, cu un apel către fiecare dintre dumneavoastră. Vă rog să fim solidari și responsabili, să comunicăm corect și să încurajăm vaccinarea, astfel încât să putem învinge pandemia. Vă rog să mergeți în comunitățile pe care le reprezentați și să vorbiți cu oamenii, să le oferiți informații, dar mai ales, să le creșteți încrederea de care au nevoie în aceste vremuri.

Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!”, a declarat într-un comunicat de presă, Beniamin Todosiu, deputat USR PLUS de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 12.05.2021 at 17:07

    Ma, neavenitule in politica rolul politicianului este sa se lupte sa indrepte anumite nedreptati clamate in campanie, nu sa se substitue celor care se ocupa cu pandemia. Daca incepeti sa faceti acest lucru, inseamna ca nu aveti de lucru in cele ”aproape” patru zile de ”truda”. Trebuia sa iesi si sa spui, uite am facut asta si asta, pe care le-am promis in campanie. Dar cred ca habar nu mai ai ce ati promis in campanie. Incet, incet va apropiati de vechii batrani din politica care dorm pe banii truditoriilor si mananca la bufet de 5 lei pe zi, de-i dor salele. Jenibil !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax