Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bianca Iuga și Alba24, în căutarea modelelor. Miruna Popescu, elevă la HCC Alba Iulia, despre oamenii care vor să schimbe lumea

Publicat

România dă semne că se schimbă și că poate merge spre normalitate, iar modelele noastre sunt de cele  mai multe ori lângă noi.

Împreună cu Bianca Iuga, Alba24 a plecat în căutare de modele, de români care îi inspiră și pe cei din jurul lor, de oameni care au ceva de spus, deși nu au căutat niciodată expunerea publică.

Cu optimism, îi căutăm pe oamenii valoroși în toată țara, ba chiar și în Diaspora.

Astăzi, prin implicarea Biancăi, Alba24 găzduiește un text dedicat Mirunei Popescu, o elevă a liceului ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, care în prezent învață un an la un liceu din SUA.

”Mi-aș dori ca adolescenții din ziua de azi să aibă drept modele nu oamenii care au avut ca interes câștigul material, ci oamenii care au vrut să schimbe lumea în bine” 

de Bianca Iuga

Miruna Popescu are 17 ani și este elevă la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba-Iulia. Miruna citește mult, își pune întrebări, face voluntariat, este o adolescentă curioasă cu care este o plăcere să stai de vorbă despre tot felul de subiecte – de la chestiuni banale, legate de școală, pe care le analizează în detaliu sau le pune în perspectivă cu un simț al detaliilor și nuanțelor impresionant, la filosofie, istorie și relații politice internaționale.

Impresionantă este și maturitatea cu care Miruna răspunde întrebărilor rubricii și deschide seria de interlocutori adolescenți și tineri.

  1. Ce răspunzi, dacă ai fi întrebată foarte simplu care este modelul tău în viață?

Răspunsul meu foarte simplu ar fi că modelul principal din viața mea sunt eu, modelul pe care îl pot examina și înțelege cel mai bine și care poate fi îmbunătățit, chiar perfecționat cu timpul.

În rest, orice om “bun” aș putea spune. Orice elev cred că vede subiectul de lucru ca pe ceva ce trebuie rezolvat cât mai rapid, dar fără a depinde efortul de a înțelege prea mult.

  1. O carte/ un sfat/ o poveste care îți definește reperele la vârsta asta.

Pentru mine “Între zi şi noapte” de Henriette Yvonne Stahl este o carte foarte reprezentativă atât pentru trăirile interioare, cât și cele pe plan fizic ale acestei perioade a vieții mele.

  1. Dacă ai face o listă cu personaje care ar putea fi modele pentru adolescenții de azi, ce nume ar cuprinde lista asta?

Mi-aș dori ca adolescenții din ziua de azi să aibă drept modele nu oamenii care au avut ca interes câștigul material, ci oamenii care au vrut să schimbe lumea în bine, să aducă adevărul la suprafață chiar dacă au fost persecutați: Galileo Galilei, Giordano Bruno, Martin Luther King Jr., Nelson Mandela, Alan Turing, Sally Ride, Malala Yousafzai.

  1. Ce persoane mai mult sau mai puțin publice de azi ar putea fi modele de urmat, persoane la care să ne uităm cu admirație?

Cred că toate persoanele din jurul nostru ne pot fi modele, fie negative, fie pozitive. E datoria noastră să facem distincția dintre cele două categorii și să alegem ce fel de persoană vrem să devenim.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. stefania

    luni, 25.05.2020 at 00:26

    IMI PLACE CUM GANDESTE ELEVA BIANCA IUGA,DORITOARE DE-O VIATA LUMINATA , INTRE OAMENI DE CALITATE SI SOCIETATE PE PLACUL GANDIRII EI A CELOR CE FILOZOFEAZA SI DEPUN EFORT PRIN INVATAREA SI APLICAREA IN PRACTCA A STUDIILOR.SUCCES DRAGA BIANCA IUGA <3 !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax