Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Bianca Iuga și Alba24, în căutarea modelelor. Miruna Popescu, elevă la HCC Alba Iulia, despre oamenii care vor să schimbe lumea

Publicat


România dă semne că se schimbă și că poate merge spre normalitate, iar modelele noastre sunt de cele  mai multe ori lângă noi.

Împreună cu Bianca Iuga, Alba24 a plecat în căutare de modele, de români care îi inspiră și pe cei din jurul lor, de oameni care au ceva de spus, deși nu au căutat niciodată expunerea publică.

Cu optimism, îi căutăm pe oamenii valoroși în toată țara, ba chiar și în Diaspora.

Astăzi, prin implicarea Biancăi, Alba24 găzduiește un text dedicat Mirunei Popescu, o elevă a liceului ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, care în prezent învață un an la un liceu din SUA.

”Mi-aș dori ca adolescenții din ziua de azi să aibă drept modele nu oamenii care au avut ca interes câștigul material, ci oamenii care au vrut să schimbe lumea în bine” 

de Bianca Iuga

Miruna Popescu are 17 ani și este elevă la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba-Iulia. Miruna citește mult, își pune întrebări, face voluntariat, este o adolescentă curioasă cu care este o plăcere să stai de vorbă despre tot felul de subiecte – de la chestiuni banale, legate de școală, pe care le analizează în detaliu sau le pune în perspectivă cu un simț al detaliilor și nuanțelor impresionant, la filosofie, istorie și relații politice internaționale.

Impresionantă este și maturitatea cu care Miruna răspunde întrebărilor rubricii și deschide seria de interlocutori adolescenți și tineri.

  1. Ce răspunzi, dacă ai fi întrebată foarte simplu care este modelul tău în viață?

Răspunsul meu foarte simplu ar fi că modelul principal din viața mea sunt eu, modelul pe care îl pot examina și înțelege cel mai bine și care poate fi îmbunătățit, chiar perfecționat cu timpul.

În rest, orice om “bun” aș putea spune. Orice elev cred că vede subiectul de lucru ca pe ceva ce trebuie rezolvat cât mai rapid, dar fără a depinde efortul de a înțelege prea mult.

  1. O carte/ un sfat/ o poveste care îți definește reperele la vârsta asta.

Pentru mine “Între zi şi noapte” de Henriette Yvonne Stahl este o carte foarte reprezentativă atât pentru trăirile interioare, cât și cele pe plan fizic ale acestei perioade a vieții mele.

  1. Dacă ai face o listă cu personaje care ar putea fi modele pentru adolescenții de azi, ce nume ar cuprinde lista asta?

Mi-aș dori ca adolescenții din ziua de azi să aibă drept modele nu oamenii care au avut ca interes câștigul material, ci oamenii care au vrut să schimbe lumea în bine, să aducă adevărul la suprafață chiar dacă au fost persecutați: Galileo Galilei, Giordano Bruno, Martin Luther King Jr., Nelson Mandela, Alan Turing, Sally Ride, Malala Yousafzai.

  1. Ce persoane mai mult sau mai puțin publice de azi ar putea fi modele de urmat, persoane la care să ne uităm cu admirație?

Cred că toate persoanele din jurul nostru ne pot fi modele, fie negative, fie pozitive. E datoria noastră să facem distincția dintre cele două categorii și să alegem ce fel de persoană vrem să devenim.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Icoana obiect de artă”, la Aiud. Expoziție de icoane din colecția maestrului iconar Alexandru Iuga, în fața Primăriei

Publicat

Cu simplitate și eleganță, ca o întoarcere la tradiție si valori, Aiudul găzduiește o inedită expoziție dedicată icoanei – obiect de artă.  Lucrările expuse în perioada 5-7 decembrie 2019, în fața Primăriei Municipiului Aiud, între orele 16:00-19:00 aparțin maestului iconar Alexandru Iuga. Deschiderea oficială are loc vineri, 6 decembrie 2019, începând cu ora 16:00, zi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

12 decembrie: Ședință la Consiliul Județean Alba. Taxe și tarife pe 2020, modernizarea Sălii Unirii și alte investiții

Publicat

Prefectura Consiliul Judetean Alba 1

Consilierii județeni din Alba sunt convocați joi, 12 decembrie, de la ora 11.00, în ședință ordinară, cu 14 proiecte pe ordinea zi. Vor avea de aprobat, printre altele, stabilirea de taxe locale şi tarife datorate bugetului general al Judeţului Alba, în anul 2020, indicatorii tehnico-economici actualizați la finalizarea lucrărilor de la Sala Unirii, acordul cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ceață și chiciură în Alba și județe vecine. ATENȚIE este POLEI pe șosele

Publicat

ceata

Meteorologii au emis un cod galben de ceată, vineri dumineața, pentru județul Alba dar și alte județe vecine. Pe lângă ceața s-a format și un strat de polei pe carosabil.  În județul Alba (zona joasă) între orele 8:00 și 10:00 va exista ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Drama unui bătrân din Vințu de Jos: focul i-a mistuit casa în prag de sărbătoare. APEL UMANITAR lansat de un pompier ISU ALBA

Publicat

batran fara casa

Un bătrân din Vințu de Jos a rămas în prag de sărbători fără un acoperiș deasupra capului. Marți seara, chiar în ajun de Moș Nicolae, casa bătrânului a fost cuprinsă de flăcări.  Deși pompierii militari din Sebeș și pompierii voluntari din Vințu au intervenit rapid, casa a fost distrusă în totalitate. Din fericire bărbatul nu […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate