Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bibliobusul a adus magia cărţilor la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Alba Iulia. La mare căutare, poeziile lui Eminescu

Publicat

Biblioteca mobilă a Consiliului Judeţean Alba – Bibliobusul a adus, joi, magia cărţilor la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Alba Iulia. Peste 50 de pensionari au avut astfel ocazia de a-și alege o carte și de a socializa în spațiul bibliotecii mobile. La mare căutare au fost poeziile lui Mihai Eminescu, romanele, dar și literatura pentru copii.

„Mă bucur că proiectul nostru este apreciat de toate categoriile de public, dovedind că dragostea pentru frumos nu cunoaște vârstă. Vom continua acest tip de acțiuni și vom face astfel încât Bibliobusul să fie prezent cât mai des în rândul publicului, fie că este vorba de lecturi publice, de manifestări culturale mai ample sau doar de acțiuni prin care cartea ajunge și în zonele mai îndepărtate ale județului”, a spus președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Bibliobusul a mai ajuns recent şi la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Ighiu și Școala Gimnazială  cu clasele I-VIII Câlnic.

Proiectul Consiliului Județean Alba, desfășurat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, de a aduce cartea cât mai aproape de public, cu ajutorul Bibliobusului – biblioteca mobilă a Consiliului Județean Alba a luat naștere în urma colaborării cu Departamentul La Manche din Franța, vehiculul fiind donat cu titlu gratuit de partenerii francezi, în anul 2011.

Bibliobusul este utilizat, în principal, pe trei axe: bibliotecă mobilă; vehicul educațional; vehicul de animație culturală, fiind implicat în programele și acțiunile culturale ale Consiliului Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax